ZooParc Overloon zoekt enthousiaste vrijwilligers

ZooParc Overloon zoekt enthousiaste vrijwilligers

Overloon | In ZooParc Overloon worden onder andere rondleidingen, kinderfeestjes en themadagen verzorgd door een team van vrijwilligers van Stichting Wildlife. Wegens groei van deze activiteiten zijn zij op zoek naar meer mensen die daaraan willen meewerken. 

Stichting Wildlife is al enkele jaren actief in ZooParc. De stichting heeft als doelstelling het beschermen van bedreigde dier- en plantensoorten in binnen- en buitenland. Dit doet ze door middel van educatie, maar ook door het met donaties steunen van wetenschappelijk onderzoek, fokprogramma's en de bescherming in het veld. De vrijwilligers zetten zich op verschillende manieren in om geld te genereren voor diverse natuurbeschermingsprojecten en de bezoekers hierover te informeren. Om met de nodige kennis en zelfvertrouwen aan de slag te kunnen gaan krijgt iedere vrijwillige gids een gratis opleiding aangeboden. De opleiding start 11 december en duurt tot en met april. Na het succesvol voltooien van de opleiding kunnen de gidsen zelf op pad in ZooParc Overloon.


Op zaterdag 4 december om 9.00 uur start een informatieochtend voor iedereen die geïnteresseerd is. Mensen die interesse hebben, wordt verzocht een mailtje te sturen naar: n.meboer@zooparc.nl.