Vervolg voorpagina

Vervolg voorpagina

'Willen nog meer bekendheid'

Venray | De voedselbosrand wordt al door veel inwoners van de wijk Centrum-West bezocht en via de Westsingel en het doodlopende stuk van de Kruitweg is het voedselbos goed bereikbaar. Toch zou Evelyn van Geenen graag zien dat er wat meer reuring in het gebied komt. "Ik zou het ontzettend mooi vinden als ook hardlopers een stukje door het voedselbos lopen."


Ook wil ze graag een oproep doen aan hondenbezitters in de wijk. Het is namelijk niet de bedoeling dat honden hun behoefte doen in de voedselbosrand. "Als kinderen bijvoorbeeld in de zomermaanden aardbeien van de grond rapen voor consumptie, dan is dat natuurlijk niet hygiƫnisch als daar honden hebben geplast."


Van Geenen wil de cohesie in de wijk niet alleen vergroten met de voedselbosrand. Ze wil ook een soort openluchtkantine realiseren waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten. "Dat zouden we graag realiseren in de oude voetbalkooi bij de moestuintjes. Cenrum-West is een mooie en bijzondere wijk en daar willen we met de voedselbosrand graag een steentje aan bijdragen. Als je bedenkt dat we zijn gestart met 25 vierkante meter dan kun je alleen maar trots zijn op waar we nu met ons mooie project staan."