Marloes Kempkens
Marloes Kempkens Foto: Marloes Kempkens

Een diepe buiging

Een diepe buiging

Venray | Ik ben er stil van. Voor de mensen die mij niet kennen, stil zijn is geen hobby van mij ?? Waar ik een maand geleden nog dacht, deze winter wordt weer bijna een ‘normale’ winter zoals twee jaar geleden, denk ik nu: shoot, daar gaan we weer! 


Bedrijven startten net weer een beetje op, de eerste concerten zijn gegeven bij verenigingen en nu gaan we in sneltreinvaart weer richting complete lockdown. De vragen rondom corona vliegen me om de oren en dit geeft me niet altijd positieve energie. Want wil ik hier altijd bij stilstaan?


Het moet, maar inmiddels komt er bijna niets leuks meer bij het nieuws. Wat ik wel wil doen is even stilstaan, bewust in het moment denken aan iets positiefs en even alles de revue laten passeren. Want we hebben zoveel moois in de gemeente Venray!


Natuurlijk kijk ik dan volop naar onze kunst & cultuur. Want alle verenigingen, aanbieders, personen die iets voor of met kunst & cultuur doen, verdienen een podium. Zo groot en hoog als het kan, zodat iedereen ze kan zien en bewonderen.


De laatste tijd zijn wij daarom op pad geweest naar verschillende verenigingen/ organisaties die allemaal iets van doen hebben met kunst & cultuur. Dit allemaal onder het mom van ‘Marloes zoekt een hobby’.


Je moet je voorstellen: ik krijg een envelop met een enorm raadsel + een voorwerp wat een hint kan zijn over de vereniging/ organisatie/ persoon waar we heen gaan. Ik kan je wel zeggen: er was af en toe zeker een uitdaging voor me bij èn we hebben echt fantastische cultuuraanbieders in de gemeente Venray! Dit alles is alvast een cadeautje voor het nieuwe jaar!


Voor nu kijk ik alvast wandelend door de mooie verlichte straten naar het einde van deze maand. Hopelijk kunnen we Kerst vieren met iedereen die we liefhebben en extra lief zijn voor mensen die het nodig hebben. Oordeel niet direct, maar behandel eenieder met respect!


Fijne feestdagen & geniet!