DES te sterk voor Merselo

DES te sterk voor Merselo

Overloon | De korfbalsters van DES zijn de competitie in de eerste klasse met een overtuigende zege begonnen. Het uitduel met Merselo eindigde zondag in de Raaijhal in Overloon in een 12-20 zege voor het Vierlingsbeekse team, dat halverwege de wedstrijd met vier punten voorsprong leidde: 6-10.


DES kon in het begin van het duel qua score geen afstand nemen van de thuisploeg. Merselo bleef lange tijd gelijkwaardig aan de gasten uit Vierlingsbeek en nam zelfs enkele keren een voorsprong. Tot de stand van 4-4 bleven de twee teams in evenwicht, maar daarna was het DES dat afstand nam en de opgebouwde voorsprong niet meer uit handen gaf. Merselo probeerde wel in het spoor te blijven, maar wist de kansen niet te verzilveren.


Doelpunten DES: Maud van Rhee (6x), Milou van den Boogaard (5x), Marly Jilesen (4x), Eva van den Beuken (2x), Babs van Daal, Merel Klaassen en Eline van Treek.

Doelpunten Merselo: Ciel van Hoof en Steffi de Backer (beiden 3x), Angela Litjens en Anne Gielens (beiden 2x), Lisa Verhoeven en Loes Claessens.