Dichterbij start met boostervaccinatie

Dichterbij start met boostervaccinatie

Venray | De eerste zorgmedewerkers van Dichterbij hebben vorige week hun derde coronavaccin gekregen. Inmiddels hebben ook de eerste bewoners van Dichterbij hun zogenaamde boosterprik gekregen van de vaccinatieteams. Hylke Kerstens, projectleider vaccineren: "De komende drie weken kunnen we in totaal zo’n 5.000 cliënten en medewerkers de mogelijkheid bieden tot extra bescherming tegen het coronavirus. Daar zijn we enorm dankbaar voor!"


Begin deze maand kregen zorginstellingen te horen dat zij de voorbereidingen voor de booster-vaccinatie konden opstarten. “Dat hebben we toen direct gedaan, ook al waren er nog best wat open eindjes’”, zegt Kerstens. “Wanneer de vaccins geleverd zouden worden, bijvoorbeeld. Ik ben meer dan trots dat het ons gelukt is om zo snel uit de startblokken te zijn. Dat is in dit geval écht een teamprestatie van heel veel collega’s: zorgen voor elkaar, door elkaar. Maar denk ook aan de cliënten en verwanten. Ook voor hen is dit weer een keuzemoment."

Marell Michels, dienstverleningscoördinator bij Dichterbij, is een van de eerste medewerkers van Dichterbij die gisteravond gevaccineerd werd: "Ik ben heel blij met deze booster-prik. Het is wat mij betreft een van de juiste en slimme dingen die ik kan doen om mezelf en de mensen om mij heen te beschermen. Zeker gezien de kwetsbare doelgroep met wie ik werk. Het geeft me echt een gerust gevoel."

Dichterbij streeft ernaar alle bewoners – die willen en kunnen - uiterlijk 7 december gevaccineerd te hebben. Kerstens: "Zo’n 800 woningen in drie weken tijd. Het is een ware operatie, maar een haalbare. Voor medewerkers zijn er iedere week meerdere avonden beschikbaar om hun vaccinatie te ontvangen. Dan doen we op locaties verspreid door ons werkgebied, zo houden we de reistijd voor hen beperkt. Donderdag 16 december is het laatste vaccinatiemoment. Iedereen die wil en kan, gevaccineerd vóór de feestdagen. Wat mij betreft een mooie gedachte!"