Topsporters helpen Lisanne

Leunen | Lisanne Jacobs werd ruim zeven jaar geleden getroffen door de ziekte van Lyme. Dit bleek de trigger te zijn voor de in aanleg al aanwezige bindweefselziekte EDS. In de laren daarna ontwikkelde deze aandoening zich tot een levensbedreigende situatie, waardoor meerdere medische ingrijpen in Barcelona noodzakelijk waren voor de Leunse.


Twee zware ingrepen zijn de afgelopen maanden nodig geweest om Lisanne buiten levensgevaar te brengen. Op dit moment is ze weer thuis en volgt ze een langdurig revalidatieproces. De gemaakte kosten worden niet vergoed door de zorgverzekering. Via de stichting Daadkracht voor Lisanne werd al het nodige geld opgehaald. Toen Willem Janssen, oud-Wellenaar en profvoetballer bij FC Utrecht, van de actie hoorde, besloot ook hij zijn steentje bij te dragen.

Hij stelt een aantal wedstrijdshirts en een voetbalclinic ter beschikking voor een veiling. Ook de topsporters Lieke Martens, Dusan Tadic, Jens Toornstra, Marco van Ginkel, Wout Poels en skateboardster Candy Jacobs deden op aanvraag van Janssen belangeloos afstand hun outfits.

De shirts en outfits zijn recentelijk op www.marktplaats.nl gezet onder de noemer Signed shirts voor Lisanne. Liefhebbers kunnen op de spullen bieden. Op 17 december om 20.00 uur sluit de veiling en gaan de tenues naar de hoogste bieders die ze dan voor Kerstmis in huis hebben. "Laten we Lisanne en haar familie aan het einde van dit roerige jaar weer wat lichtpuntjes geven aan het einde van deze donkere tunnel", laat een woordvoerder weten.