Twee keer 3-1 winst ActiveRooy

Venray | In drie dagen tijd behaalden de volleybalsters van ActiveRooy twee keer een 3-1 thuiszege in de tweede klasse J. Donderdag werd Skunk 3 verslagen, twee dagen later was ActiveRooy met dezelfde cijfers te sterk voor VC Trivia. De Venrayse ploeg staat nu vierde in de ranglijst.

In sporthal De Wetteling gingen de Venrayse volleybalsters donderdag uitstekend van start tegen Skunk 3. De gasten kwamen in het verloop van de eerste set steeds dichterbij, maar door enkele taktisch slimme ballen van Kirsten Lomme ging de winst in de slotfase naar de thuisploeg: 25-22. In de tweede set speelde de thuisploeg beduidend minder. Het spel aan Venrayse zijde was chaotisch en aanvallend kon er geen stempel op de wedstrijd worden gedrukt. Toch ging de winst ook nu weer in de slotfase naar ActiveRooy: 25-21.

In set drie een moeizame start van de thuisploeg. Door een mooie aanval van Marjan Demarteau en een uitstekende servicereeks van Aleksandra Leksuhina toonde de Venrayse ploeg opnieuw veerkracht en pakte de set wederom met 25-21. Daarmee had ActiveRooy zijn kruit verschoten en zat een vijfpunter er niet in. Skunk 3 nam in de vierde set vanaf het begin het initiatief en won met 20-25.

ActiveRooy-Skunk 3 3-1. Setstanden: 25-22, 25-21, 25-21 en 20-25

Accu opgeladen

Venray | Na de winst op Skunk 3 had ActiveRooy de accu alweer opgeladen om op zaterdagavond VC Trivia 2 te bestrijden in sporthal De Wetteling.

Bij de start van de eerste set liep het gelijk op tot een stand van 4-4. Na een paar mooie aanvallen van Maud Koppers en taktische ballen van Rimante Rimydyté nam de thuisploeg vervolgens een voorsprong. De Venrayse volleyballers behielden vervolgens het initiatief en met een mooie afwisseling tussen snelle aanvallen en taktische ballen spelen, werd de set uiteindelijk met royale cijfers binnengehaald: 25-13.

ActiveRooy ging in de tweede set moeizaam van start. De gasten hadden een sterkere verdediging en de thuisploeg maakte meer eigen fouten. Hierdoor kwam ActiveRooy op een achterstand van 12-18. Door een taktische wissel en een sterke service van Loes Vervoort kwam ActiveRooy nog heel dichtbij, maar moest de setwinst aan VC Trivia 2 laten: 23-25.

In de derde set liepen de gasten door een sterke verdediging uit naar 3-7. ActiveRooy vocht zich vervolgens knap terug, waarna beide teams lange tijd in evenwicht bleven. Door een uitstekende servicereeks van Kirsten Lomme werd de set met 25-21 binnengesleept.

De Venrayse volleybalsters gingen met veel enthousiasme aan de slag in de vierde set. De thuisploeg had veel meer rust in het spel en Pien Pelders onderscheidde zich door verschillende ballen van de grond te halen. Ook in aanvallend opzicht wist ActiveRooy de druk op de ketel te houden en de kansen aan het net af te maken. Met 25-16 werd de set gewonnen en bleven opnieuw vier punten in Venray.

De eerstvolgende wedstrijd van ActiveRooy is op zaterdag 11 december in Oploo tegen VCP 2. Door de aangescherpte coronamaatregelen is het hoogst onwaarschijnlijk dat dit duel doorgang vindt.

ActiveRooy-VC Trivia 2 3-1. Setstanden: 25-13, 23-25, 25-21 en 25-16.