Merselo was zondagmiddag duidelijk een maatje te klein voor koploper Constantia uit Wanroij. Foto: Rikus ten Brücke

Merselo krijgt nieuwe tik

Merselo | Merselo werd zondagmiddag voor de tweede week op rij op een flinke thuisnederlaag getrakteerd. Na de 2-5 nederlaag tegen Oostrum was afgelopen zondag Constantia, koploper van de vierde klasse G, te sterk: 0-4. Merselo staat na negen wedstrijden voorlaatste met acht punten uit negen duels.

Merselo kwam zondag al na 77 seconden voetballen op achterstand. Uit een hoekschop werd de bal fraai in de kruising gekopt door een spelers van de bezoekers uit Wanroij. Constantia was veel feller en de duels werden veelal beslist in hun voordeel. Merselo kwam niet verder dan het spelen van de lange bal. Het samenspel ontbrak en de verbinding tussen de linies was ook ondermaats. Op die manier kon Constantia voldoende druk blijven zetten op de thuisploeg. Dat resulteerde uiteindelijk ook in de 0-2. Een voorzet vanaf de rechterkant werd slecht uitverdedigd en via een scrimmage viel de bal in het doel.

Na 35 minuten voetballen noteerde Merselo het eerste schot tussen de palen. De inzet leverde na een redding van de Constantia-doelman slechts een hoekschop op. Gevaarlijker werd Merselo voor rust niet. Na rust werkte het weer ook niet mee, want het begon hard te waaien en ook de regen zette stevig door. Toch begon Merselo beter aan het tweede bedrijf. Er werd sneller druk gezet en de duels werden niet geschuwd. Desondanks wisten de gasten goed om te gaan met het vroege storen van Merselo. Constantia werd telkens gevaarlijk via de counter en dat resulteerde in de 74ste minuut in de 0-3. Amper drie minuten later werd het zelfs 0-4 en leek het duel gespeeld. Merselo leed voorafgaand aan die doelpunten twee keer makkelijk balverlies op het middenveld en die foutjes werden genadeloos afgestraft.

Merselo-Constantia 0-4 (0-2).