Schrijver Remo Broere is trots op zijn boek Blik.
Schrijver Remo Broere is trots op zijn boek Blik. Foto: Antoon Jeuken

Eerste boek Remo Broere

Algemeen Cultuur en Uitgaan Leunen

Remo Broere uit Leunen is een opvallende verschijning. Met zijn 2.13 meter behoort hij tot de langste inwoners van Nederland en vanwege zijn lengte maakt hij in het dagelijks leven het nodige mee. In blogvorm schreef hij veel over zijn dagelijkse bezigheden als ‘lange’ Nederlander en ontwikkelde hij een passie voor het schrijven van verhalen. Nu brengt de 22-jarige Broere zijn eerste boek uit: “De titel van het boek is Blik en ik heb het geschreven tijdens mijn studie.”

Broere, geboren in Well en sinds twee jaar woonachtig in Leunen, studeert communicatie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Tijdens de minor creatief schrijven in Tilburg kreeg hij de opdracht om binnen twintig weken een boek te schrijven. “Het was een pittige opdracht, maar uiteindelijk heb ik er wel veel van geleerd. Schrijven is al lange tijd een hobby en nu kon ik mijn hobby perfectioneren. Het boek is overigens niet gebaseerd op mijn eigen leven. Het is fictie, dat was voor mij wel nieuw.”

De auteur schreef dus vooral blogs over zijn eigen leven. “Als lange Nederlander maak je veel dingen anders mee. Lang zijn heeft voor- en nadelen. Zo is het lastig om in sommige auto’s te stappen en ook kleding uitkiezen is niet gemakkelijk. Daar..