Holthees in slotfase onderuit

Kronenberg | Holthees-Smakt ging zondagmiddag op bezoek bij Kronenberg. De koploper van de vijfde klasse D greep de zege in de absolute slotminuut en liet de bezoekers uit Holthees verslagen achter: 1-0.

Holthees-trainer Patrick Wijnen moest wederom zijn opstelling aanpassen, vanwege de nodige blessuregevallen. Niels Ingenpas, Max Jost, Ruud Janssen en Jens Bonants zijn voor enige tijd uitgeschakeld. Kronenberg begon sterk aan de wedstrijd en Holthees werd ver op de eigen helft teruggedrongen. De eerste kans was voor Kronenberg, maar een goede redding van Marco Rijnen hield de bezoekers op de been. Kronenberg speelde in het restant van de eerste helft veelvuldig de lange bal en daar had Holthees weinig moeite mee.

De bezoekers stichtten in de eerste helft zelf ook weinig gevaar. Verder dan een kopbal van Stef Janssen en een inzet van Boy Janssen kwam Holthees niet. In de tweede helft speelde de thuisploeg wat behoudender en Kronenberg leek te spelen op een gelijkspel. Holthees nam meer initiatief en nam daardoor ook de overhand. Een kwartier voor tijd nam Bram Pingen het vijandelijke doel onder vuur, maar zijn inzet werd gekeerd. De rebound werd door Pingen naast geschoten. Kay Wijenberg werd later in de diepte aangespeeld door doelman Rijnen, maar zijn uiteindelijke voorzet was net niet goed genoeg.

Daarna ging een schot van Wilco Stiphout voorlangs. Het duel leek in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen, maar miscommunicatie in het hart van de verdediging van Holthees leidde het enige doelpunt van de wedstrijd in. De bal viel voor de voeten van een aanvaller van Kronenberg en hij krulde de bal bij de tweede paal in het doel. Dankzij de overwinning is de eerste periodetitel voor koploper Kronenberg.

Kronenberg-Holthees-Smakt 1-0 (0-0).