Vervolg van pagina 4

Kap bij Loobeek mag niet, handhaving gaat optreden

VENRAY | De kap van een aantal bomen in het Loobeekdal, eind vorige week, is in strijd met het bestemmingsplan en daarom niet zonder meer toegestaan, laat een gemeentelijk woordvoerder namens wethouder Cor Vervoort weten op vragen van deze krant. "Hier zal handhavend tegen worden opgetreden", aldus de woordvoerder. Vervoort heeft handhaving in zijn portefeuille. 


Wat de handhaving gaat inhouden is nog onduidelijk. Vervoort maakt tevens duidelijk dat de bewuste singel die vorige week is gekapt, onderdeel uitmaakt van de natuurlijke en landschappelijke waarden van het beekdal en was ook als zodanig beschermd. Het verdwijnen van de bomen heeft een negatief effect op de natuurlijke en landschappelijke waarden van het beekdal, aldus de wethouder.

Dat er langzaam maar zeker steeds meer bomen en houtopstanden uit het Loobeekdal verdwijnen, zoals omwonenden opmerken, wil Vervoort niet onderschrijven. "Met de herinrichting van het Loobeekdal zijn op een aantal plekken inderdaad bomen verdwenen. Maar deze zijn op andere plekken ter compensatie teruggekomen. Daarnaast is het totale areaal aan bos hier juist toegenomen door nieuwe aanplant en natuurlijke ontwikkeling van extra bos." 

Vervoort laat weten later uitgebreider op de Peel en Maas-vragen, die ook betrekking hadden over de stand van zaken met de zonneweide op het Venrays Broek, in te willen gaan. Vanwege tijdsdruk en te volgen procedures kon Vervoort alleen kort en krachtig de positie van de gemeente Venray in dit dossier aangeven.

D66-raadslid Theo Zegers kan binnenkort wel een uitgebreider antwoord op zijn vragen tegemoet zien, zegt Vervoort toe.