De intocht van Sinterklaas in Wanssum trok veel bekijks.
De intocht van Sinterklaas in Wanssum trok veel bekijks. Foto: Persfoto

Sinterklaas op kade in Wanssum

Wanssum | Het was zondagmiddag gezellig druk op de kade van de vernieuwde haven in Wanssum. Kinderen en volwassenen wachtten op de dijk in spanning af op de komst van Sinterklaas. De Sint arriveerde samen met zijn pieten per boot en onder de klanken van de fanfare kwam hij de jachthaven binnenvaren. "Het is altijd weer een feest om in Wanssum te komen", vertelde Sinterklaas na aankomst in het Maasdorp.


Ook burgemeester Luc Winants stond op de kade om Sinterklaas op weg te helpen. Nadat de goedheiligman de boot had verlaten, ging hij te paard verder. Op de net verjaarde Ozosnel maakte Sinterklaas een rondje door het dorp. Uiteindelijk bracht de schimmel de Sint in een muzikale stoet naar gemeenschapshuis De Zandhoek. Binnen was voor de kinderen een flink parcours uitgezet met aan het eind de mogelijkheid om Sinterklaas te ontmoeten.

Ondanks de problemen rondom de cadeaus, was het de pieten en Sinterklaas toch gelukt om wat presentjes mee te nemen naar Wanssum. "We hebben inderdaad gelukkig nog wat kunnen vinden", zei de hoofdpiet tijdens de intocht.

Cadeaus

De kinderen genoten zichtbaar van de ontmoeting met Sinterklaas en de cadeaus werden gretig uitgepakt en vol enthousiasme ontvangen. "Het parcours was best moeilijk", vertelt een van de kinderen. "We moesten cadeautjes in een korf gooien en bij mij stond de korf ver weg. Dus dat vond ik wel een beetje lastig."

Veel kinderen konden ook niet wachten om thuis de schoen te zetten. Er waren al voldoende kinderen in Wanssum die hun schoen eerder al hadden gezet. "Ik heb al Pokémonkaarten gekregen van Sinterklaas", vertelde een van de kinderen trots. "Vanavond ga ik mijn schoen weer zetten en ik hoop dat er iets van Lego in mijn schoen gedaan wordt."

Kinderen leggen pietenparcours af in De Zandhoek

De intocht in Wanssum trekt jaarlijks veel bekijks. Sinterklaas arriveerde een week eerder al in Venray, toen bezocht hij samen met zijn pieten en paard Ozosnel het centrum.

Afbeelding