Op de Smakterheide verlengt contract

Venray | De gemeente Venray verlengt het contract met de Stichting Dierenopvang Op de Smakterheide met tenminste een jaar voor de opvang en vervoer van honden en katten. Het contract kan na elk jaar met wederzijds goedvinden twee keer met een jaar worden verlengd.


Door onze redactie


Op dit moment geldt een driejarige overeenkomst die eindigt op 1 januari 2022. Sinds 2015 verzorgt Op de Smakterheide het vervoer van zwerfdieren niet alleen voor Venray, maar ook voor de gemeenten Horst aan de Maas, Peel en Maas, Bergen, Beesel, Deurne en Venlo. Burgemeester en wethouders van Venray laten weten dat er nog altijd sprake is van een goede dienstverlening en dat vanuit de gemeente geen redenen zijn de overeenkomst niet voort te zetten. Twee keer per jaar worden op initiatief van de dierenopvang de zaken geƫvalueerd met alle deelnemende gemeenten. 'De samenwerking verloopt goed', stelt het Venrayse college, 'en er is bij geen van de deelnemers reden om deze te beƫindigen'. De stichting verbond bij de contractverlenging er wel de voorwaarde aan het opvang tarief jaarlijks wordt verhoogd aan de hand van de consumentenprijsindex (CPI).


Het Smakter dierenasiel is vrijwel de enige instantie in Noord-Limburg die dergelijke diensten aanbiedt. De Dierenbescherming is een alternatief. Maar navraag door de gemeente Venlo naar de prijs van de Dierenbescherming, enkele jaren geleden, leerde dat die aanzienlijk hoger ligt dan die van Op de Smakterheide, die een vaste prijs per inwoner rekent.