Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Bouwer sloopt Odahoeve

Algemeen Ysselsteyn

De Odahoeve in Ysselsteyn is onlangs in zijn geheel gesloopt. In de karakteristieke langgevelboerderij aan de Timmermannsweg zouden, volgens het raadsbesluit van 9 februari dit jaar, zeven woningen voor senioren komen. Daardoor kon het pand behouden blijven. Om de veiligheid te waarborgen is de pioniersboerderij echter alsnog helemaal gesloopt. 

Martijn Claessens, directeur van Peter Claessens Interieur en bouwprojecten uit Ysselsteyn dat het bouwplan uitvoert, had het graag anders gezien. “Maar het bleek te onveilig om de voorgevel met de tekst Odahoeve  te laten staan”, legt Martijn Claessens uit. “We konden daarom niet anders dan de voorgevel afbreken.”

Voor de rest van de boerderij had Claessens een sloopvergunning van de gemeente Venray. “Die was al eerder afgegeven”, zegt Claessens. “Die was er niet voor de voorgevel. Er was vanwege de veiligheid geen tijd meer die nog aan te vragen. Maar we laten de voorgevel met Odahoeve erop in de nieuwbouw terugkomen. Hopelijk zijn de originele letters nog geschikt daarvoor. Ze hebben met de sloop wel schade opgelopen. In de nieuwbouw l..