Bronnen rondom het gemeentehuis in Venray bevestigen dat de positie van burgmeester Luc Winants onder druk staat.
Bronnen rondom het gemeentehuis in Venray bevestigen dat de positie van burgmeester Luc Winants onder druk staat. Foto: Rikus ten Brücke

Positie Luc Winants onder vuur

Algemeen Politiek Venray

De positie van Luc Winants als burgemeester van de gemeente Venray ligt onder vuur. Dat bevestigen bronnen rondom het gemeentehuis. Maandagavond bracht een afvaardiging van de Venrayse gemeenteraad een ingelast bezoek aan gouverneur Johan Remkes in Maastricht. Op de agenda stond het functioneren van Winants.

Tino Zandbergen van Venray Lokaal, samen met Martien Leenders (Samenwerking Venray) en Toon Loonen (CDA) vertegenwoordigers van de raad (dat waren ze ook in 2019 in het voortraject rondom de aanstelling van Winants als burgemeester van Venray), wil het bezoek aan Remkes niet bevestigen. “Ik zeg daar geen ja of nee op. De vertrouwenscommissie (de acht fractieleiders, red.) zal hier nooit uitspraken over doen. Alles wat in die commissie wordt besproken, is strikt geheim en zo gaan we daar ook mee om.”

Zandbergen bevestigt dat de vertrouwenscommissie op vrijdag 12 november een functioneringsgesprek had met Winants. “Dat is is niet vreemd. Dat gebeurt eens in de zoveel tijd, volgens mij elk jaar. Ook als je het als burgemeester prima doet.” W..