Set Up onderuit tegen VC SEC

Valkenburg | In de promotieklasse D leden de volleybalsters van Set Up een nederlaag tegen VC SEC. In Valkenburg werd het een 3-1 zege voor de thuisploeg.

Na de 4-0 zege op Furos een week eerder ging Set Up vol vertrouwen naar het zuiden. De gasten kampten echter opnieuw met blessures, niet helemaal fitte speelsters en afwezigen. In de eerste set begon Set Up met een mindere fase en kwam op een achterstand van 15-5 te staan. De gasten kropen vervolgens langzaam dichterbij (18-14) en wisten de set door een goede servicedruk zelfs in winst om te zetten: 23-25.

De tweede set was lange tijd een kopie van de eerste, de uitkomst echter anders. Set Up begon opnieuw moeizaam en kwam door eigen fouten op een 20-10 achterstand. Na een time-out werd de mindset omgegooid en werd het spel van de Meerlose volleybalsters beter. Set Up kwam bij tot 24-17 en door opnieuw een goede servicedruk tot 24-22. Door een cruciale fout van de scheidsrechter ging de set uiteindelijk toch naar de thuisploeg: 25-22.

De derde set verliep in de beginfase opnieuw stroef aan Meerlose zijde. De gasten kwamen pas op het einde van de set op dreef, maar konden verlies niet voorkomen: 25-22. In de vierde set kwam Set Up op een 6-3 voorsprong die met goed spel werd uitgebouwd 13-9. Door een goede service aan de zijde van VC SEC en fouten bij Set Up kon de thuisploeg met duidelijke cijfers de setwinst pakken: 25-15. Voor de gasten resteerde slechts een punt aan de lange reis naar Valkenburg.

Op zaterdag 20 november staat de thuiswedstrijd tegen Landgraaf 2 op het programma. Het duel in sporthal 't Brugeind in Meerlo begint om 19.00 uur.

VC SEC-Set Up 3-1. Setstanden: 23-25, 25-22, 25-22 en 25-15.