Nog geen standpunt van college over VVV

VENRAY | Het Venrayse college van burgemeester en wethouders heeft nog geen standpunt ingenomen over de verhuizing van de VVV uit De Borggraaf (eigendom van de gemeente) naar de Vivara-winkel aan de Grotestraat. Op 1 februari wil de VVV zijn deuren openen in het winkelcentrum. 


Door Henk Baltussen


Het college laat via een woordvoerder weten dat wel ambtelijk overleg over de verhuizing is gevoerd met het Toeristisch en recreatief Platform (TrPV), waaronder de VVV valt.

"Op basis van een zelfevaluatie van het VVV heeft het TrPV aan de ambtenaren laten weten meer zichtbaar te willen zijn en daarom te willen verhuizen naar het centrum", laat de woordvoerder weten.  "Het TrPV is gevraagd om die optie uit te werken, evenals een of meerdere opties voor andere locaties." 

Naast de Vivara-winkel had het toeristisch informatiepunt ook belangstelling voor een plek in de nieuwe bibliotheek die in het voormalige AH-pand komt of in de schouwburg. Om verschillende redenen vervielen die laatste twee opties, liet TrPV-voorzitter AndrĂ© Tonen vorige week weten. De gemeente Venray loopt volgens de college-woordvoerder geen huurinkomsten mis met het vertrek van de VVV.  De gemeente verhuurt De Borggraaf aan het Venrays Museum, dat op zijn beurt een deel van het pand onderverhuurt aan de  VVV.

Het college zegt nog geen oordeel te hebben gevormd over de nieuwe VVV-locatie. Een overleg met het TrPV, dat nog moet worden gepland, moet hierover meer duidelijkheid scheppen.