Jumpers'76 verliest in Bakel

Bakel | In de tweede klasse verloren de basketballers van Jumpers'76 in Bakel de uitwedstrijd tegen Yellow Sox. In de slotminuten sloeg de thuisploeg toe en hield de punten in eigen huis: 54-50.

Sinpat Kapriloglu verving de zieke coach Jan Kraus. In Bakel begonnen de gasten scherp aan de wedstrijd en namen via scores van Wouter Oosterbeek en Justin Gommans het initiatief. De wedstrijd ging lekker op en neer maar beide teams hadden moeite met score. Halverwege het kwart stond het ook slechts 2-8 in het voordeel van Jumpers'76. In het resterende deel van het eerste kwart bleef dit beeld overeind en behield de Venrayse ploeg een voorsprong: 7-12.

In het tweede kwart begon de thuisploeg scherper en kwam langzaam dichterbij. Na een paar minuten had het zelfs een voorsprong genomen, maar dankzij een driepunter van Wouter Oosterbeek stond het weer gelijk: 17-17. Bij beide teams stond de verdediging goed waardoor er maar weinig gescoord werd en de ruststand slechts 23-21 was in voordeel van Yellow Sox. Na de pauze nam de thuisploeg het heft in handen en pakte een voorsprong van negen punten 30-21. Het wisselde steeds van man-to-man defense en zone-defense af. Hier had Jumpers moeite mee en een time-out was nodig om een nieuw strijdplan te maken. Jumpers begon vervolgens vlammend en kwam via Maarten Steffers weer op gelijke hoogte: 32-32. In de resterende tijd bleven beide teams aan elkaar gewaagd: 37-38.

In het vierde kwart bleef het spelm op en neer gaan. Beide teams deden niet voor elkaar onder, maar twee driepunters aan de kant van de thuisploeg zorgden voor een gat van zes punten. Via scores van Dirk Laurense en één driepunter van Jorik Wulterkens was het verschil nog maar één punt en was Jumpers weer terug in de wedstrijd. De gasten moesten in de slotminuten fouten maken om de klok stil te zetten. Bakel profiteerde optimaal en won uiteindelijk met vier punten verschil. Op zondag 5 december komt Jumpers'76 weer in actie. De Venrayse basketballers spelen dan om 12.00 uur in Roermond tegen Fanatics.

Yellow Sox-Jumpers'76 54-50 (23-21). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense 14 punten, Justin Gommans (13) en Wouter Oosterbeek (12).

Red Stars gelijk tegen koploper

Venray | In de tweede divisie tafeltennis deelde Red Stars de punten met koploper Pecos uit Oegstgeest: 5-5.

De wedstrijd werd geopend door Tom Thijssen tegen de sterke Y. Soons. Ondanks goed verzet van Thijssen ging het eerste punt naar de gasten. Frank van der Vleuten speelde vervolgens een uitstekende partij tegen J. Wiersma en wist door winst Red Stars op gelijke hoogte te brengen. In de derde partij deed Sem van Gameren zijn uiterste best om op voorsprong te komen tegen P. Kruijt, maar helaas moest hij de vijfde game nipt de winst aan de tegenstander laten. Het koppel Frank van der Vleuten/Ronald Bogaard speelde het dubbel tegen Y. Soons/J. Wiersma met inzet, maar niet genoeg om de tegenstanders te verslaan, waardoor Pecos uitliep naar een 1-3 tussenstand.

De Venrayse tafeltennissers toonden in de daaropvolgende partijen veerkracht. Frank van der Vleuten versloeg Y. Soons en Tom Thijssen was een maatje te groot voor P. Kruijt: 3-3 op het scorebord. Sem van Gameren trad in zijn tweede partij aan tegen J. Wiersma en moest ondanks sterk spel opnieuw het onderspit delven: 3-4. In de laatste drie partijen wist Red Stars alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Van der Vleuten bevestigde zijn goede vorm van de laatste weken en pakte de winst op P. Kruijt. Van Gameren leed vervolgens zijn derde nederlaag in het enkelspel tegen Y. Soons. In de laatste partij lag de druk op de schouders van Thijssen die moest winnen om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. Hij liet in zijn partij tegen J. Wiersma in goede doen te zijn en klopte zijn tegenstander, waardoor Red Stars knap de punten deelde met de koploper. Op zaterdag 20 november gaat Red Stars op bezoek bij FTCC in Franeker.