Afbeelding
Foto: Stijn van Soest

Gerard Koonings handboogkoning

Ysselsteyn | Tijdens het jaarlijkse koningschieten van handboogschutterij Ons Genoegen wist Gerard Koonings de titel te winnen.


Koonings kwam als derde uit de open ronde van 2x 25 pijlen met een score van 464 punten. In de finalerondes schakelde hij vervolgens Bas Tonnaer, de nummer één van de open ronde, uit en hij plaatste zich daardoor voor de finale. Erik Poels schakelde in de halve finale Antoinette Heijkers uit, waardoor hij het in de finale moest opnemen tegen Gerard Koonings. Maar die bleek in de finale net te sterk. Koonings wist de finaleronde te winnen met 92 tegen 86 punten en mag zich daardoor het komende jaar koning van Ons Genoegen Ysselsteyn noemen.

Bij de aspiranten werd om de Peter van Hoof-beker gestreden. Die werd gewonnen, na 25 pijlen, door Milan Janssen met een score van 186 punten. Bij de junioren wist Jessie van den Munckhof de Interpolis Cup te winnen, na 50 pijlen, met een score van 421 punten

Na afloop van het koningsschieten werden tijdens de jaarlijkse receptie de jubilarissen Jan Michels en Wendy Poels (resp. 50 en 25 jaar lid) gehuldigd en werden tevens de Nederlands kampioenen Cor Janssen, Gerard Koonings en Harrie Poels in het zonnetje gezet. Ook voor de rayonkampioenen van de afgelopen  twee jaar was er een kleinigheidje.


Foto: Gerard Koonings. Foto: Stijn van Soest.