Ted Lenssen geeft informatie over het maken van een nestkastje.
Ted Lenssen geeft informatie over het maken van een nestkastje. Foto: Foto Kies Techniek

Kies Techiek plant door

Venray

Venray | De datum en locatie zijn inmiddels afgestemd. De bedrijvendag van Kies Techniek 2022 staat weer op de planning. “Hopelijk zijn de coronamaatregelen ons tegen die tijd gunstig gezind en kunnen we de Kies Techniek-dag als vanouds door laten gaan”, meldt Marcel Creemers, voorzitter Stichting Kies Techniek Venray.


De afgelopen jaren gooiden de coronamaatregelen voor de organisatie van Kies Techniek roet in het eten. “Dit jaar hebben we toen een alternatief bedacht. Tenslotte is het belang om kinderen al op jonge leeftijd in contact te laten komen met techniek groot. Jong geleerd is oud gedaan. De basisschoolleerlingen op wie wij ons op richten zijn de werknemers van de toekomst!”, legt Hanke Brouwer, voorzitter van de dagcommissie van Stichting Kies Techniek Venray, uit.


De organisatie koos er afgelopen jaar voor om naar de scholen toe te gaan: Kies Techniek On Tour, waarbij kinderen zelf aan de slag konden met het maken van een nestkastje. De materialen en gereedschappen werden mede mogelijk gemaakt door meerdere Venrayse bedrijven.