Jodymoon treedt op zondag 21 november op in de Mariakapel.
Jodymoon treedt op zondag 21 november op in de Mariakapel. Foto: Persfoto

Concert Jodymoon in Mariakapel

Holthees | Sinds enkele weken is het weer mogelijk om concerten te bezoeken met maximaal 75 procent van het totale aantal bezoekers. Wanneer de coronacijfers in de komende weken niet opnieuw roet in het eten gooien, start het muziekpodium van de Mariakapel het nieuwe concertseizoen zondag 21 november met een concert van Jodymoon. 


In de afgelopen tien jaar heeft Jodymoon al twee keer eerder een uitverkocht concert op dit podium gebracht. Jodymoon heeft het afgelopen coronajaar niet stilgezeten en hard gewerkt aan een nieuw album, Firestone, dat recent is uitgekomen en zowel in de muziekpers als in de dagbladen zeer lovende recensies kreeg. Na zes eerdere albums is dit een echte duo-cd met in de hoofdrol Digna Janssen op piano en zang en Johan Smeets als multi-instrumentalist op gitaar en percussie. Al vroeg in hun bestaan wonnen zij in 2008 de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland met hun mix van singer-songwriter, folk, pop en roots. De van oorsprong jazz-zangeres Digna is er eentje die je op afstand herkent door haar soulvolle- en gepassioneerde sound. De muziek van Jodymoon is doortrokken van melancholie, volwassen sentiment en verlangen. In hun muziek klinkt duidelijk een goed gevoel door van folk en blues. Niet alleen in Nederland trekken zij volle zalen, maar ook zijn hun optredens in Canada, Engeland, Italië en Duitsland een groot succes. Zo traden zij onder meer ook op in de voorprogramma's van Joan Armatrading, Damien Jurado, Wende en Tom Mc Rae. Dit concert staat gepland op zondag 21 november om 15.30 uur. Kaarten à 12,50 euro zijn telefonisch te reserveren via 0478 636948 of 06 16170433.
Bij het bezoeken van dit concert is een geldige QR-code noodzakelijk. Mochten de coronacijfers zich komende weken explosief ontwikkelen, waardoor het niet verantwoord is om het concert te laten plaatsvinden, dan wordt dit tijdig kenbaar gemaakt aan degenen die gereserveerd hebben. Beluister Jodymoon via: youtube jodymoon firestone.