Het nieuwe bestuur van Sint Martinus.
Het nieuwe bestuur van Sint Martinus. Foto: Marloes Thijssen Fotografie

Nieuw bestuur Martinus

Meerlo | De Stichting Sint Martinus, voor hulp aan straatkinderen in Rio de Janeiro, heeft een compleet nieuw bestuur. Het oude bestuur onder voorzitterschap van de Meerlose journalist René Poels heeft na dertig jaar de taak overgedragen aan een nieuw bestuur, gevormd door vier dames uit Beek (bij Nijmegen): Jeannette Boumans, Nina Lamers, Marjolijn Hylkema en Marie-José Peters.


Stichting Sint Martinus ondersteunt de organisatie voor straatkinderen AMAR in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro.


Voorzitster Jeannette Boumans woonde een aantal jaren in Rio en heeft daar met eigen ogen niet alleen de vele straatkinderen gezien en gesproken, zij heeft ook gezien hoe gepassioneerd de medewerkers van het straatkinderenproject AMAR zich voor hen inzetten.


Zij heeft tevens jaren in Rio met AMAR samengewerkt en blijft dat nu nog steeds doen via de Stichting Sint Martinus. Ook Nina en Marjolijn hebben een aantal jaar in Brazilië gewoond. Hierdoor spreken ze de taal, kennen ze de cultuur en zit het land in hun
hart.


Marie-José is ruim twintig jaar werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening en voelt om die reden een nauwe band. Samen willen zij zich sterk maken voor een beter toekomstperspectief voor straatkinderen in Rio. Oud-voorzitter René Poels blijft als ambassadeur betrokken bij de stichting.

Op 11 november - de naamfeestdag van Sint Maarten - wordt op veel plaatsen het Sint Maartenfeest gevierd, een kinderfeest in het teken van liedjes en lampionnen. Sint Maarten werd bekend doordat hij als soldaat de helft van zijn mantel gaf aan een arme bedelaar. Om die reden is hij naamgever van de Stichting Sint Martinus.

Stichting helpt kinderen in Braziliaanse Rio


Het delen met elkaar wil Sint Martinus graag uitdragen, om hiermee kinderen met weinig kansen een toekomstperspectief te gunnen. Daarom werft stichting Sint Martinus fondsen voor de ondersteuning van de projecten van AMAR in Rio de Janeiro,
Brazilië.


Sint Maarten is naamgever: delen met elkaar


Geen toevallige bijkomstigheid: AMAR is opgericht door de Limburgse missionaris Martin Cox. Hij is een van de eersten in deze metropool die zich inzette voor straatkinderen.  AMAR biedt straatkinderen in Rio eerstelijnshulp aan in de vorm van onder meer dagopvang en dagprogramma’s, sportactiviteiten, toegang tot onderwijs en psychosociale ondersteuning. Via scholing worden de wat oudere kinderen geholpen aan stageplaatsen en een baan. Sinds de oprichting van AMAR zijn al meer dan 6.000 kinderen geholpen.


Kijk voor meer informatie, ook over hoe jij de Stichting Sint Martinus kunt steunen, op www.stichtingsintmartinus.nl. Mailen mag ook: sintmartinusstichting@gmail.com


Op de foto het nieuwe bestuur van Sint Martinus, van links naar rechts: Marjolijn Hylkema, Jeannette Boumans, Marie-José Peters en Nina Lamers.