Wout Janssen (links) in gevecht om de bal met een speler van Chevremont
Wout Janssen (links) in gevecht om de bal met een speler van Chevremont Foto: Albert Hendriks

Twee keer verlies SSS'18

Overloon | SSS'18 speelde afgelopen week twee duels in de eerste klasse D. Donderdag verloor de Overloonse ploeg met 3-0 het uitduel met RKSV Heeze en zondag gingen de geelzwarten in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Chevremont. Na deze twee verliespartijen staat SSS'18 op de een na laatste plek (13) van de ranglijst, met drie punten uit zeven wedstrijden. Hekkensluiter is Wilhelmina'08, met één punt uit zes wedstrijden. Op zondag 21 november om 14.30 uur staat de derby tussen SS18 en Venray op de rol op sportpark De Raay in Overloon.

Hoewel SSS’18 al in de zesde minuut uit een corner tegen een 0-1 achterstand aankeek in het duel met Chevremont en vijf minuten voor rust op een 0-2 achterstand kwam te staan, zou de thuisploeg op basis van de tweede helft - volgens onze plaatselijke correspondent - een gelijkspel verdiend hebben. Chevremont begon goed en rustig aan de wedstrijd, maar het was SSS’18 dat de eerste scoringskans kreeg, maar die kans niet wist te benutten.

SSS’18 kon ook in dit duel niet beschikken over een groot aantal geblesseerde spelers (Ser van Es, Bas Joosten, Frits Lucassen en Koen van Bree) en afgelopen zondag viel ook Nick van Ool al snel moest uit. Hij  werd vervangen door Dennis Martens, die vervolgens als invaller een ijzersterke partij speelde.

Na de 0-2 achterstand halverwege de wedstrijd, kwam SSS'18 in de tweede helft als herboren het veld op. Met een tomeloze inzet werden de gasten teruggedrongen op eigen helft. Chevremont wist in het vervolg van het duel maar af en toe op de helft van SSS'18 te voetballen en het was voor alle SSS-fans een verademing om te zien hoe SSS'18 vol inzet de wedstrijd naar zich toe wist te trekken.

Dat dit tot kansen zou leiden, was heel begrijpelijk, maar de inzet was soms te fel waardoor het overzicht even minder was. Sommige kansen werden daardoor niet in doelpunten omgezet. Maar in de 68e minuut wist Dennis Martens uit een van de kansen wel te scoren.  Als ingevallen rechtsback drong hij tot diep in het strafschopgebied van Chevremont door en zette hij zijn doelpoging keurig om in een goal: 1-2.  Met nog ruim twintig minuten te spelen zette SSS'18 alles op alles om de verdiende gelijkmaker te scoren, maar dat lukte net niet. Ook Koen Voesten slaagde er vlak voor tijd niet in om uit een opgelegde kans te scoren.

Op zondag 21 november hoopt SSS'18 met een aantal van een blessure teruggekeerde spelers aan te kunnen treden tegen Venray, dat momenteel met dertien punten uit vijf duels op de derde plek staat in de eerste klasse D.

SSS'18- Chevremont: 1-2 (0-2). Doelpunt SSS'18: Dennis Martens.