Volharding viert feest na de gelijkmaker van topscorer Vincent Buijssen.
Volharding viert feest na de gelijkmaker van topscorer Vincent Buijssen. Foto: Toon Gerrits

Volharding blijft koploper

Vierlingsbeek | Volharding heeft zondagmiddag met succes een aanval op zijn koppositie afgeslagen. De ploeg uit Vierlingsbeek speelde thuis gelijk tegen de fysiek sterke nummer twee, DAW uit Schaijk: 1-1. Er had aan het einde van de topper zelfs nog iets meer ingezeten voor de equipe van de Venrayse trainer Johan Vullings, maar gezien een eerdere achterstand in de wedstrijd viel met de uiteindelijke uitslag goed te leven voor de Soetendaal-bewoners.

De waslijst aan afwezigen bij Volharding wordt alsmaar groter. De ziekenboeg was al gevuld met Gijs Hendriks, Thomas Rijn, Lars van Treek, Luuk van den Boogaard en Melvin de Klijn. Rens van Lanen voegde zich in de afsluitende donderdagtraining bij het vijftal met een op het oog zware knieblessure. Van Lanen werd in de startelf vervangen door Jordy de Klijn. Tim Martens zat zijn laatste van drie duels schorsing uit. Trainer Johan Vullings is echter in de gelukkige omstandigheid dat hij een bijzonder brede spelersgroep tot beschikking heeft, waardoor ook zondagmiddag een uitstekend basiselftal aan de start verscheen. De eerste helft was voetballend van een matig niveau. Daar had de sterke wind zeker mee te maken. Beide teams toonden daarnaast iets te veel respect voor elkaar, waardoor het er alle schijn van had dat ze allebei met de handrem erop speelden. Volharding werd na tien minuten spelen als eerste gevaarlijk. Vincent Buijssen kwam vanaf links naar binnen en mikte maar rakelings langs het door de 37-jarige Rick van Aalst gehoede DAW-doel. Even later vloog een volley van aanvoerder Mark Blenckers over het doel van Van Aalst. Aan de andere kant schoot Siem van Merwijk namens de runner-up uit Schaijk naast, doordat hij de bal te veel met de buitenkant raakte. Corik Megens zag zijn inzet in de handen van Volharding-goalie Bono Barten belanden. Een voorzet van Kas van den Bosch werd door Luuk Rühl maar net gemist. De aanvaller uit Sint Anthonis blesseerde zich daarbij zodanig, dat hij vervangen moest worden door Stijn van den Broek. Na een dik half uur penetreerde Kas van den Bosch met een uitstekende loopactie (zijn handelsmerk, red.) het strafschopgebied binnen. Zijn aanname was prima, de afwerking met zijn mindere linkervoet onvoldoende. Vlak voor rust was een afgeweken schot van Jacco van der Heijden een prooi voor Bono Barten. Op slag van het rustsignaal mikte centrale verdediger Tom Kessels namens Volharding uit een hoekschop maar net naast.

In de tweede helft - waarin de wind door de regen inmiddels was gaan liggen - kregen de bezoekers wel waar voor hun geld. Vijf minuten na de hervatting kwam Volharding voor het eerst dit seizoen in de competitie op achterstand. Spits Corik Megens strafte één van de zeldzame missers van de Volharding-defensie prima af. Hij liet Bono Barten voor het eerst sinds 523 (!) minuten vissen: 0-1. Daarna begonnen de Volharding-spelers eindelijk te doen waar ze goed in zijn, namelijk voetballen op de aanval. Het was zeker twintig minuten eenrichtingsverkeer richting het DAW-doel. Een schuiver van Vincent Buijssen werd gekeerd door Van Aalst, Een poeier van linksback Teun Jakobs vloog rakelings over. Een technisch perfect getrapte bal van Mark Blenckers vanaf een meter of vijfentwintig spatte uiteen op de lat. Stijn van den Broek -die voor weel power zorgde - mikte vrij voor doel jammerlijk over. In de 70e minuut was het wel raak. Een vrije trap van Vincent Buijssen werd totaal verkeerd ingeschat door Rick van Aalst en dat betekende de gelijkmaker: 1-1. Het was Buijssen zijn achtste treffer van het seizoen in zijn zevende wedstrijd. In de laatste tien minuten was Volharding nog een paar maal dicht bij de winnende treffer.

Volharding-DAW: 1-1. Doelpunt Volharding: Vincent Buijssen.