Zondag 14 november 11.00 uur

Mirthe van Doornik te gast in Odapark

Venray | Op zondagmorgen 14 november om 11.00 komt schrijfster Mirthe van Doornik op uitnodiging van Literair Café Venray vertellen over onder andere haar debuutroman Moeders van anderen.


Myrthe van Doornik (1982) groeit op in Rotterdam, waar ze journalistiek studeert. In 2016 wint zij de Scheltema-schrijversacademie en met haar verhaal De sterren boven München de vakjuryprijs van de NPO Boekenweek Schrijfwedstrijd.


In 2018 brengt zij haar debuutroman Moeders van anderen uit. Deze roman wordt genomineerd voor de Bookspot Literatuurprijs en de Hebban Debuutprijs en bekroond met de ANV Debutantenprijs 2019 (lezersprijs) en de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2020.


Naast het schrijven, maakt Myrthe met haar zus Jade van Doornik de documentairefilm Als Anneke, het verhaal over hun tante die lijdt aan de neurologische ziekte ALS. In 2017 is deze documentaire door de NPO uitgezonden. Mirthe woont nu in Amsterdam.


Voor haar debuutroman Moeders van anderen put ze uit haar jeugd met een alcoholistische moeder. De roman die hier aan vooraf is gegaan, is nooit bij de lezer terecht gekomen. Over deze roman met als thema een destructieve vriendschap, zei de redacteur van de uitgeverij dat hij wel aardig was maar dat ze iets moest schrijven, wat dichter bij haar lag, wat alleen zij kon. Dat is Moeders van anderen geworden, het verhaal ligt dicht bij haar eigen geschiedenis, toch is het geen biografie en zijn niet alle personages in het boek één-op-één terug te voeren op de naasten in het leven van de schrijfster.


De inleiding van Mirthe van Doornik wordt door Stan Verhaag verzorgd. 'We kunnen ondanks de aangescherpte maatregelen onze bijeenkomst in het Theehuis gelukkig door laten gaan, we nemen wel een aantal maatregelen om aan de eisen en de veiligheid van onze bezoekers tegemoet te komen', meldt het bestuur. De stoelen zullen verder van elkaar geplaatst worden, waardoor er meer ruimte tussen de bezoekers is. Aan de bezoekers wordt gevraagd  bij het binnenkomen en vertrekken een mondkapje op te doen, dit af mag als ze gaan zitten. Er zal bij deze bijeenkomst geen pauze zijn. Een strikte voorwaarde om de bijeenkomst te mogen bezoeken is het kunnen tonen van een geldig vaccinatiebewijs (digitale QR-code of papieren), herstelbewijs of recente negatieve coronatest (niet ouder dan 24 uur).


Zondag 14 november 2021, Theehuis, Odapark, Merseloseweg 117 aanvang 11.00 uur. Entree12,50 euro. Seizoenpashouders hebben vrij entree.