V.l.n.r.: Pietje, Ida, Mathieu en Harrie Poels.
V.l.n.r.: Pietje, Ida, Mathieu en Harrie Poels. Foto: Gemeentearchief

De kinderen Poels

Veulen | Peter Johannes Hubertus Gerardus Poels werd op 17 april 1889 in Veulen geboren.

Zijn ouders waren Hendrikus Poels en Anna Maria Catharina van Rens, die inwoonden bij de ouders van de moeder. Hij trouwde op 3 juli 1916 in Wanssum met Maria Koenen. Maria Gertruda Koenen werd op 5 oktober 1889 te Broekhuizen geboren als dochter van Gerardus Koenen en Ida Kerstjens. Ze woonden Veulen H23 oftewel Veulenseweg 40. Gerard was landbouwer. Ze kregen acht kinderen, waarvan er een jong overleed. Gerard zette zich in voor de komst van een school in Veulen.


Ook was hij actief in het verenigingsleven van Leunen en Veulen. Ook was Gerard actief in verschillende boerenorganisaties. Hun oudste zoon vertrok op 15 november 1938 naar Genk-Waterschei (Belgiƫ). Op 29 maart 1939 vertrok de rest van het gezin naar Genk-Waterschei (Belgiƫ). Gerard overleed op 20 november 1951 en Maria op 27 december 1972, beiden te Genk-Waterschei. V.l.n.r.: Pietje, Ida, Mathieu en Harrie Poels.

Foto: Gemeentearchief Venray, collectie Harrie Coopmans/Jan van der Putten.

Kijk ook eens op de website www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas, weekbladen van de kerkdorpen en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.

Werkgroep Oude Foto.