Jordy Wismans van Merselo (links op de foto) in duel met een speler van Stormvogels’28:. Foto: Rikus ten Brucke

Punt en verlies Merselo

Merselo | Merselo speelde afgelopen week in de vierde klasse G twee wedstrijden. Donderdag deelden de zwartgelen in Ottersum met 2-2 de punten  met Achates en zondag werd op het eigen sportpark De Vloet met 1-2 verloren van Stormvogels’28. Door deze resultaten staat Merselo twaalfde en een na laatste op de ranglijst, met vier punten uit vijf duels. Toxandria uit Rijkevoort is met een punt uit vijf duels hekkensluiter in deze klasse. Zondagmiddag staat voor de ploeg van trainer-coach Stef van Asten de uitwedstrijd tegen DSV op het programma. Dit duels in St. Anthonis begint om 14.30 uur.

Achates- Merselo was een wedstrijd met veel passie en strijd, zo meldt onze Merselo-correspondent. Merselo trakteerde de nummer twee op de ranglijst op een brok onverzettelijkheid. Nadat de stormloop van de thuisploeg was geluwd,  na ongeveer tien minuten spelen, ontspon zich een gelijk opgaande strijd. Merselo kreeg net als de thuisploeg kansen, waarvan er voor de rust eentje door geelzwarten werd  benut door Daan Hendriks: 0-1.

Direct na de hervatting scoorde  Jordy Wismans, die oprukte vanaf eigen helft en al slalommend de verdediging van Achates in de luren legde, op  fraaie wijze de tweede Merselose treffer: 0-2. De thuisploeg leek na dit doelpunt wakker geschud en zette de gasten vervolgens onder druk, wat al in  57ste minuut tot de 1-2 leidde. Merselo wist in het vervolg van de wedstrijd stand te houden tegen de op de gelijkmaker jagende thuisploeg, kreeg zelf via  Rob Tonen nog een grote kans, maar zag Achates uit de kluts in de 93ste en laatste minuut alsnog de pijnlijke gelijkmaker scoren: 2-2.

Achates-Merselo: 2-2 (0-1). Doelpunten Merselo: Daan Hendriks en Jordy Wismans.

Merselo-Stormvogels'28 was een duel in de onderste regionen. Voor aanvang van de wedstrijd vergaarden beide ploegen evenveel (vier) punten, wat wellicht de oorzaak was van het feit dat zowel de spelers van Merselo als de gasten uit Siebengewald erg voorzichtig aan de wedstrijd begonnen. Beide teams grossierden tijdens deze wedstrijd in balverlies en de kansen waren aan beide zijden op één hand te tellen.

Merselo speelt komende zondag uit tegen DSV

Dat Stormvogels ging rusten met een 0-1 voorsprong, had Merselo aan zichzelf te wijten. Een knullige verdedigende actie leverde in de 44ste minuut een pingel voor de gasten op, die doeltreffend werd benut. In de tweede helft trok Merselo ten aanval, wat in de 54 minuut al leidde tot de gelijkmaker van Rob Tonen.
Een aanval van Merselo werd mooi opgezet over rechts, Tim Philipsen wist de bal vrij te spelen door zijn tegenstander het bos in te sturen en zijn bal op borsthoogte werd door de inlopende Rob Tonen knap
binnengeschoten.

Merselo leek op weg naar de zege, maar de doelman van de gasten was tijdens dit duel de grote sta-in-de-weg en uit een van de spaarzame uitvallen van Stormvogels kreeg Merselo met de 1-2 (een boogbal over de op de zestienmeterlijn staande doelman Bram van Soest) jammerlijk de deksel op de
neus.

Merselo bleef hopen en had in dit duel tussen twee gelijkwaardige ploegen ook recht op minstens een punt, maar kwam in de blessuretijd nog goed weg toen de gasten een boogbal van afstand  tegen de paal mikten.

Merselo-Stormvogels’28: 1-2. (0-1). Doelpunt Merselo: Rob Tonen.