In Schouwburg Venray vond woensdag de feestelijke prijsuitreiking van de Vredesposterwedstrijd plaats.
In Schouwburg Venray vond woensdag de feestelijke prijsuitreiking van de Vredesposterwedstrijd plaats. Foto: Rob Beckers

‘We zijn allemaal verbonden’ (foto-album)

Algemeen

Venray | Zinè Abbas van basisschool Krokodaris in Venray heeft de Lions Vredesposterwedstrijd 2021 gewonnen. De prijzen werden woensdagmiddag uitgereikt in de Venrayse schouwburg. 


Er deden dit jaar zo’n 240 kinderen van de groepen 7 en 8 van zes basisscholen uit Venray en omstreken mee aan de internationale Vredesposterwedstrijd. De wedstrijd wordt al meer dan 30 jaar in bijna 200 landen ter wereld georganiseerd door de Lionsclubs.

Sinds 1994 doet Nederland mee aan deze internationale wedstrijd. Een van de doelen van Lions Clubs International is ‘het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld’.


Het doel van de tekenwedstrijd is om kinderen in de leeftijd van 11 tot 13 jaar aan te moedigen om over Vrede en met name dit jaar over het thema ‘We are all connected: We zijn allemaal verbonden’ na te denken en te discussiëren. In de tekenles en de momenten dat ze op s..