Erwin Janssen neemt als voorzitter van het Dorpsradenoverleg Venray een taart in ontvangst van Marloes Kempkens (rechts) en Peggy Keijsers van Cultura Venray.
Erwin Janssen neemt als voorzitter van het Dorpsradenoverleg Venray een taart in ontvangst van Marloes Kempkens (rechts) en Peggy Keijsers van Cultura Venray. Foto: Jan-Willem Bruijsten

Dorpen en Venray op safari, of niet?

Algemeen

Of de dorpen zin hebben op safari te gaan naar Venray en of omgekeerd Venray naar de dorpen komt en daar kan rekenen op een warm en verrassend onthaal? Met die vraag klopten Marloes Kempkens en Peggy Keijsers namens Cultura Venray maandag in Heide aan bij het Dorpsradenoverleg (DRO). 


‘Poeh, poeh, daar moeten we nog eens diep over nadenken’, waren in eerste instantie de reacties van de vertegenwoordigers van de dertien Venrayse dorpen. De twee vrouwen zijn geen onbekenden bij het DRO. Nog voor de lockdown in maart vorig jaar vroeg Cultura Venray zich af hoe mooi en uniek de dorpen van de gemeente Venray zijn en wat ze te bieden hebben op kunst- en cultuurgebied. Dat resulteerde in BuutesteBinne, waarmee Kempkens en Keijsers aan de slag gingen. In korte documentaires besteedt Kempkens aandacht aan elk dorp, waarin ze sprak met een of meerdere inwoners. Een keur aan onderwerpen kwam daarbij aan bod.

De filmpjes zijn te zien op het YouTube-kanaal van Cultura Venray. “Omdat we zo verrast waren door de energie ..