Ook GroenLinks Venray maakt zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Ook GroenLinks Venray maakt zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen. Foto: Persfoto

Kandidatenlijst GroenLinks Venray definitief

Algemeen

Op 1 november vond de algemene ledenvergadering van GroenLinks Venray plaats in MFC Brukske. Tijdens deze bijeenkomst werden het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 2022 vastgesteld.


Het conceptprogramma werd al eerder aan alle GroenLinks-leden in Venray gestuurd, zodat zij in de gelegenheid waren om aanvullingen en/of wijzigingen aan te leveren. Over deze aanvullingen en wijzigingsvoorstellen werd tijdens de vergadering een besluit genomen, zodat ze nog verwerkt kunnen worden in het definitieve programma. Voor het samenstellen van de kandidatenlijst kon dankbaar gebruikgemaakt worden van de ondersteuning vanuit het regionale bestuur in Venlo. De voorgestelde lijst werd met overgrote meerderheid aangenomen. De eerste zes kandidaten op de lijst zijn als volgt:  André van Maarschalkerwaard, Leonie O’Garro-Hovens, Toon Kerkhoff, Annemie Janssen, Thomas Creemers en Cees de Vocht.


Lijsttrekker André van Maarschalkerwaard is uitermate tevreden: “We hebben nu een prachtige basis waarmee we vanaf 16 maart aan de slag kunnen om Venray groener en socialer te maken. De mix van ervaring, jeugd en nieuwe gezichten op de kandidatenlijst gaat ons daarbij zeker op weg helpen.”

Er breekt in Venray een spannende tijd aan voor GroenLinks, want de partij neemt voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Op de lijst staan meerdere mensen die eerder op een kandidatenlijst stonden voor een andere partij, maar ook voor hen is dit een nieuw hoofdstuk in hun politieke loopbaan.