Afbeelding
Foto: persfoto

Kerstconcert Rangel Silaev in Era Studio's

Venray | De musicus Rangel Silaev, die ondertussen door verschillende televisieoptredens bekend is, heeft nu een kerstconcert samengesteld. Hij heeft kans gezien om zijn talent voor verschillende stijlen van muziek te gebruiken om een programma samen te stellen dat zowel de traditionele liefhebber van klassieke muziek als de liefhebber van andere muziekgenres op het puntje van hun stoel laat zitten.


Door zijn innovaties en ontwikkeling brengt hij zijn muziekuitvoeringen op een uniek niveau. Bij het komend kerstconcert gaat hij helemaal solo. De productie en uitvoering zijn uitsluitend in handen van Rangel. Een garantie voor een muziekbelevenis voor iedere liefhebber.

Op zondag 19 december om 13.00 uur houdt pianist, componist en producer Rangel Silaev een gloednieuw fysiek kerstconcert in zijn concertzaal Era Studio's aan de Dr.Kortmannweg in Venray. Zoals altijd zal het weer een gevarieerd programma worden met uitvoering van pittige klassieke stukken van Rachmaninov, Prokofjev, Debussy en veel eigen muziek en filmmuziek. Dit zal worden uitgevoerd in combinatie met een lichtshow en een beeldprojectie. De concerten in de nieuwe concertzaal worden uitgevoerd op een Steinway vleugel met allerlei apparatuur eromheen.


Livestreamconcert

Wegens de coronacrisis moest de concertzaal de deuren voor het publiek sluiten. Maar Rangel bleef actief werken en heeft indrukwekkende livestreamconcerten vanuit zijn en andere zalen gespeeld, onder andere voor Radio 4. Hij heeft dit jaar zijn eerste gouden plaat voor zijn muziek gekregen.

Rangel: “Tijdens de pandemie heb ik helaas vrij weinig concerten gespeeld. Wel liet ik ook mijn andere kant als componist, producer en docent zien. Ik kon gelukkig mede hierdoor nog iets anders doen en nuttig blijven. Daarbij heb ik geleerd om mijn concertenprogramma zo in elkaar te zetten dat het voor een breed publiek interessant wordt. Tijdens de laatste concerten in mijn zaal zaten de families met vier generaties naast elkaar en sprak de door mij gespeelde muziek iedereen aan.”


Prijzenkast

Rangel is zowel nationaal als internationaal actief met zijn concerten, en heeft een behoorlijke gevulde prijzenkast, met als hoogtepunten de eerste prijs op het Internationale Novak pianoconcours in Tsjechië, de eerste prijs op het Prinses Christina Concours en de Classic Young Masters Award. 

Hij kreeg tevens de ‘Gouden Label’ aanmoedigingsprijs uitgereikt door Klassiek Centraal in België. In de media is de jonge Venraynaar vaak te zien. Zo werd er een documentaire over hem uitgezonden door KRO-NCRV, met Katja Schuurman als presentatrice, waarin Rangel een jaar lang werd gevolgd in Venray, Den Haag en in het buitenland door een filmploeg.


Inzet

“In deze tijd wil ik mensen vooral kunnen laten genieten van livemuziek, maar dan op innovatieve wijze. In de Era Studio’s heb ik mij volop ingezet om voor nieuwe initiatieven te kunnen zorgen. Het eerste livestreamconcert uit mijn zaal werd door meer dan duizend online-bezoekers bekeken. Reacties waren lovend, maar nu wil ik terug naar de liveconcerten met mijn eigen publiek in de zaal. Ik zal tijdens het kerstconcert ons publiek niet slechts met klassieke muziek verrassen, maar ook verbazen met de nieuwste technologische mogelijkheden door het uitvoeren van mijn eigen muziek uit een nieuwe Era. Op mijn YouTubekanaal staan verschillende voorbeelden van mijn eigen creaties in de zaal“, aldus de pianist.


Multifunctioneel

Rangel zoekt voor zijn nieuwe concertzaal Era Studio’s geïnteresseerde partijen. 

“Als musicus moet ik tijdens mijn concerten als artiest presteren en daardoor denk ik niet aan andere zaken die toch zeker belangrijk zijn voor mijn zaal en prachtige initiatieven van onze Stichting Stemvork. Een dergelijk initiatief is om musici en muzikanten, muziekliefhebbers en specialisten bij elkaar te brengen en nieuwe kansen voor hen te creëren. Onze zaal is multifunctioneel en geschikt voor bedrijvenactiviteiten, verenigingen, wekelijkse activiteiten van bijvoorbeeld bingoclubs of dergelijke sociale en culturele ontmoetingen.”


Opdrachten

Rangel zoekt daarnaast naar nieuwe concertopdrachten. “Ik zou uw hulp erg waarderen. Ik zoek op dit moment meer concertmogelijkheden, pianorecitals, werk als solist van orkesten, compositieopdrachten, onder andere voor film- en gamemuziek. Ik zou ook graag mijn eigen muziek uitvoeren in andere zalen. Daarbij zal het publiek de door mij gecomponeerde en geproduceerde muziek waarnemen alsof ik met een heel orkest of ensemble op het podium sta, terwijl alle partijen van het orkest door mij zijn ingespeeld. Moderne computerprogramma’s bieden mij de mogelijkheid alles zelf voor te bereiden en op het podium alle apparatuur, de lichtshow, de beamerprojectie op het hele wand zelf aan te sturen.”

Kaarten reserveren voor het kerstconcert via www.rangel.nl.