Timmermannsweg 110 van de agenda

VENRAY | Het punt Afgeven van Verklaring van geen bedenkingen Timmermannsweg 110 in Ysselsteyn, is van de raadsagenda van dinsdag 2 november gehaald. Dit op advies van het college tijdens het presidiumoverleg van maandag 18 oktober. 


Tijdens de laatste commissie Wonen van 12 oktober werd duidelijk dat er geen politiek draagvlak bestaat voor een mestverwerkingsinstallatie van 31.000 kuub aan Timmermannsweg. Tevens zou op die locatie een kleinschalig transportbedrijf moeten worden gelegaliseerd. Omwonenden grepen verschillende gelegenheden aan zich tegen de uitbreiding uit te spreken. Door de vele intensieve veehouderijen is daar al sprake van een slecht tot extreem slecht woon- en leefklimaat.

De installatie wordt vijf keer zo groot als een eerder vergunde mestverwerker, die nooit is gebouwd. Ondanks een vervijfvoudiging van de mestverwerking leidt dat volgens berekeningen niet tot een hogere belasting op de omgeving. Die zou door de nieuwe installatie zelfs afnemen. 

Zes van de acht fracties keerden zich 12 oktober tegen de vergunningverlening, CDA en VVD twijfelen. Nu de raad nee lijkt te zeggen, wil het college de consequenties en onderbouwing van een negatief besluit beter in kaart brengen. 

De fractieleiders Martin Leenders (Samenwerking Venray), Daan Janssen (D66) en Jan Hendriks (SP) lieten tijdens het presidium weten het onderwerp wel voor dinsdag te willen agenderen. Waarom het punt door wordt geschoven, weet Leenders niet. "Er kan niet veel aan de hand zijn, anders hadden we dat moeten weten, dan had dat in de stukken moeten staan. Daar lees ik niets over, dus had punt gewoon dinsdag besproken kunnen worden."