Mieneke van der Velden komt naar het Theehuis.
Mieneke van der Velden komt naar het Theehuis. Foto: Marco Borggreve

Vier Viola Da Gamba’s

Venray | Het tweede concert in het seizoen van theehuisconcerten kan plaatsvinden zonder beperkingen. Op zondag 31 oktober treedt de bekende gambiste Mieneke van der Velden samen met drie van haar (oud-)studenten op in het Theehuis in het Odapark om 15.30 uur.


De viola da gamba, beenviool, is een strijkinstrument dat de oorsprong heeft in de gitaar. Mieneke van der Velden en haar mede-musici vormen een consort, een ensemble van dezelfde instrumenten, in dit geval de viola da gamba. Zij spelen in het Theehuis de Fantasies van Henry Purcell. Deze Fantasies worden algemeen gezien als het hoogtepunt van het Engelse consort-repertoire. Liefhebbers van Oude Muziek zullen deze kans grijpen om een van de mooiste werken uit die periode te beluisteren.

Mieneke van der Velden zal voor veel liefhebbers bekend zijn door haar optredens binnen het orkest van de Nederlandse Bachvereniging.

Het Theehuis ligt aan de Merseloseweg 117 in Venray. Kaarten voor het concert kosten 20 euro en 10 euro voor jongeren tot en met achttien jaar. Kaarten kunnen worden gekocht via www.theehuisconcerten.nl of vanaf 14.30 uur in de zaal. De bezoekers gecontroleerd op hun coronatoegangsbewijs.