Het duel tussen Ysselsteyn en SV United was zondagmiddag lange tijd in evenwicht. Foto: Rikus ten Brücke

Tweede zege voor United

Ysselsteyn | SV United heeft zondagmiddag drie punten gepakt op bezoek bij Ysselsteyn. De ploeg uit Meerlo en Wanssum boekte een minimale overwinning dankzij een doelpunt van invaller Rik van de Pasch: 0-1. SV United klimt naar de zevende plaats in de derde klasse D en Ysselsteyn staat achtste.

Op sportpark De Vlies begon United sterk, maar na vier minuten gaf het een penalty cadeau na een overtreding van Daniel Coenders. De jarige United-doelman Bas Rademacher zag de bal vanaf elf meter echter naast zijn doel geschoten worden en zo kwamen de bezoekers goed weg. Ook na die strafschop had United het betere van het spel in Ysselsteyn, waar Mike Linders de eerste grote kans kreeg. Linders leek de 0-1 voor het inkoppen maar kopte over.

Hoewel United verschillende kansen kreeg, mocht het van geluk spreken dat het voor rust niet tegen een tegendoelpunt aanliep. Rademacher hield de ploeg van trainer Fenne Smits op de been met een aantal goede reddingen, maar op slag van rust werd de doelman toch gepasseerd. Linksback Perry Phillips zorgde er met een cruciale redding op de doellijn echter voor dat United de eerste helft overleefde zonder tegentreffer.

In de rust werd Van de Pasch binnen de lijnen gebracht door Smits, die geen spijt zou krijgen van die wissel. De aanvaller kopte United in de tweede helft na vijf minuten namelijk op voorsprong uit een corner van Linders. In de fase na die openingstreffer kreeg de uitploeg nog verschillende goede kansen om de marge te verdubbelen. Ysselsteyn kreeg nog de nodige kansen op de gelijkmaker, maar mede dankzij Rademacher hield United de nul en kon het voor de tweede keer dit seizoen drie punten bijschrijven.

SV Ysstelsteyn-SV United 0-1. Ruststand: 0-0.

Doelpunt SV United: Rik van de Pasch.