Marita schreef haar eerste kinderboek Muisje Mila.
Marita schreef haar eerste kinderboek Muisje Mila. Foto: eigen foto

Muisje Mila van Marita

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

Marita Verstegen-Vanhommerig (63) uit Venray presenteert op zaterdag 27 november haar eerste kinderboek: Muisje Mila. De presentatie vindt om 14.00 uur plaats op basisschool De Meulebeek in Oostrum waar Marita les geeft aan kinderen in groep 1-2. “Een droom is uitgekomen”, zegt Verstegen-Vanhommerig.

Het plan om een kinderboek uit te geven ontstond enkele jaren geleden. Marita, getrouwd met Ger en trotse moeder van drie kinderen en oma van twee kleinkinderen, volgde de opleiding Helend Kindcoach in Nijmegen.

“Als Helend Kindcoach benader je het kind in zijn totaliteit. Door oefeningen en technieken aan te vullen met helende verhalen die zijn afgestemd op de situatie of hulpvraag kun je het kind weer in zijn kracht zetten. Het kind ontdekt waar zijn kracht en talent ligt en welke tools passend zijn voor zijn of haar situatie. De opdracht was een helend verhaal te schrijven. Een verhaal met een positieve boodschap. Het is zo geschreven dat het kind zich erin herkent en zich identificeert met de hoofdpersoon en de avonturen die het belee..