Actie op komst tegen geluidsoverlast A73

Actie op komst tegen geluidsoverlast A73

SMAKT | Tijdens zijn bezoek aan Smakt bracht burgemeester Luc Winants tussen neus en lippen door de geluidshinder van de A73 ter sprake. Dorpsraad Smakt-Holthees voelt zich geroepen actie te ondernemen. 


Met de van de snelweg afkomstige herrie en fijnstof zou Smakt inmiddels aan de limiet zitten, zei Winants volgens Joke Janssen van de dorpsraad. Het verkeer op de snelweg is veel drukker geworden, hoorde ze Winants zeggen, 'met alle consequenties van dien'. "Daar is tot nu toe nooit wat mee gedaan", aldus Janssen. "We gaan het binnen het Dorpsradenoverleg Venray aan de orde stellen en doen dat ook bij enkele dorpen van de gemeente Boxmeer. Door nu aan de bel te trekken zetten we in elk geval iets in gang. Mocht er iets tegen de overlast gedaan kunnen worden, dan kunnen instanties als Rijkswaterstaat dat nu al in gang zetten. Uitvoering ervan kan tot wel tien jaar duren."


Er is toen rondgewandeld, ook langs de A73, zegt Winants. "Daar kwam het geluid ter sprake. Het is goed dat de buurt nadenkt over mogelijkheden om de leefbaarheid te verbeteren. We denken daar als gemeente graag in mee."