Situatie VieCuri vooralsnog stabiel

Situatie VieCuri vooralsnog stabiel

Venlo/Venray | Terwijl landelijk gezien de ziekenhuizen weer volstromen met coronapatiënten, lijkt de situatie bij ziekenhuis VieCuri vooralsnog stabiel. Afgelopen dinsdag lagen er elf coronapatiëten in het ziekenhuis van wie er vijf op de intensive care lagen. "Afgelopen week hebben we negen nieuwe opnames gehad. Dat is hetzelfde aantal als een week eerder", laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten.


In de eerste week van oktober zag het ziekenhuis, met vestigingen in Venlo en Venray, wel een toename qua aantal nieuwe opnames per week. "Het was stabiel met vier à vijf opnames per week, maar dat aantal steeg naar negen per week. Daar zitten we nu nog steeds op, dus de stijging zet gelukkig nog niet verder door dan ingezet sinds begin oktober."

Volgens de woordvoerder is het wel al weken heel druk in het ziekenhuis, maar dat heeft volgens haar andere oorzaken. "Dat bijvoorbeeld heeft te maken met personele capaciteit. Er is krapte op sommige afdelingen, maar er zijn ook zieken en een stokkende uitstroom van patiënten. De drukte is niet zozeer covid-gerelateerd."


Uitgestelde zorg

De inhaalzorg is volgens VieCuri op peil en het ziekenhuis is voortvarend aan de slag gegaan met het inhalen van afspraken en operaties. "Er zijn geen verloven in getrokken om bijvoorbeeld inhaalzorg te leveren. Het is nodig om personeel te laten afschakelen om ze overeind te houden. We hebben een plan gemaakt en gaan ervan uit dat we dit jaar nog alle uitgestelde zorg kunnen inhalen."


Coronatests

Het aantal positieve coronatest in de gemeente Venray is de afgelopen week wel flink gestegen. Van 6 tot en met 19 oktober testte er 171 keer iemand uit de gemeente Venray positief op het coronavirus. In de twee weken daarvoor ging het nog om 53 positieve tests. De stijging is niet terug te zien in het aantal ziekenhuisopnames. De laatste keer dat er iemand uit de gemeente Venray met covid-19 werd opgenomen in het ziekenhuis dateert in de weken van 25 augustus tot en met 6 september. Van 21 april tot en met 19 oktober zijn er zes mensen uit de gemeente Venray met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Ook in de gemeente Boxmeer is het aantal positieve coronatests de afgelopen twee weken flink gestegen. Daar is van 6 tot en met 19 oktober 273 keer iemand positief getest op het coronavirus. In de twee weken daarvoor ging het nog om 47 positieve coronatests. In die periode van vier weken werd één persoon uit de gemeente Boxmeer met covid-19 opgenomen in het ziekenhuis. In de gemeente Boxmeer is inmiddels 89 procent van alle volwassenen volledig gevaccineerd en heeft 90 procent in ieder geval een eerste prik gehad. In de gemeente Venray ligt de vaccinatiegraad lager. Daar is 83 procent van alle volwassenen volledig gevaccineerd en heeft 85 procent in ieder geval één prik gehad.