Afbeelding
Foto: eigen foto

Maessen teruggezet in uitslag ONK

Maessen teruggezet in uitslag ONK

Wanssum | Afgelopen weekend kwamen meerdere regionale motorcrossers in actie in Arroyomolinos (Spanje), Deurne en Oss. Op zaterdag was het Britt Jans-Beken die een veertiende en dertiende plaats haalde in de manches voor het wereldkampioenschap motorcross dames. Hiermee behaalde zij een twaalfde plaats in het dagklassement. Met nog één wedstrijd te gaan staat de Wanssumse op een dertiende plaats in de tussenstand voor het WK.


In Deurne was er een jeugdwedstrijd van Motorsport Organisatie Nederland. Jesse Rutten (Wanssum) wist opnieuw de wedstrijd te winnen in de klasse 65cc/85cc beginners.

In de eerste manche eindigde Rutten op een derde plaats om vervolgens de tweede manche te winnen. In de klasse Quads Specials was er een tweede plaats in het dagklassement voor Thijs Frederix (Oirlo).

Na een crash in de eerste manche kwam Frederix niet verder dan een vijfde plaats. In de tweede manche wist hij de tweede plaats te behalen.


Op zondag kwamen de regionale quadrijders Joe Maessen (Ysselsteyn) en Johan Gommans (Oirlo) in actie bij het ONK quad masters. Maessen wist beide manches te winnen en zou hiermee de koploper zijn geworden in het ONK. Maessen kwam echter niet door de geluidskeuring na de manche en hij werd vervolgens vijf plaatsen teruggezet in de uitslag. Hiermee werd hij derde in het dagklassement. Met nog één wedstrijd te gaan heeft Maessen zeven punten achterstand op Rick Haverdil (Beuningen).

Johan Gommans reed eveneens een sterke wedstrijd tijdens het ONK quad masters. Na een zesde plaats in de eerste manche werd Gommans knap tweede in de tweede manche. Hiermee werd hij vierde in het dagklassement. In de tussenstand staat Gommans op een vijfde plaats en hij heeft in de laatste wedstrijd nog kans op het erepodium in het kampioenschap


In Deurne was er een podiumplaats voor Kevin Simons (Well) Na een vierde plaats in de eerste manche wist hij de derde plaats te behalen in de tweede manche in de klasse MX 2 inters. Hiermee werd hij derde in het dagklasement.

In de damesklassemiste Amber Simons (Well) met de vierde plaats net het podium. Veel belangrijker voor Simons is dat zij in de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap nog steeds aan de leiding gaat. Met een voorsprong van 61 punten zal zij aankomende zondag de laatste wedstrijd in gaan. Die wordt verreden op circuit de Reulsberg in Horst.


Uitslagen:

Zaterdag 16 oktober

Arroyomolinos, Spanje (FIM)

WK Dames:

12. Britt Jans-Beken (Wanssum)

Deurne (MON):

Clubklasse gevorderden

10. Ruud Pijpers (Wanssum)

Quads Specials:

 2. Thijs Frederix (Oirlo)

65cc kleine wielen:

 6. Stan Pijpers (Wanssum)

65cc/85cc beginners:

 1. Jesse Rutten (Wanssum)

Zondag 17 oktober

Oss (KNMV)

ONK quad masters:

3. Joe Maessen (Ysselsteyn)

4. Johan Gommans (Oirlo)

Deurne (MON)

MX 2 inters:

3. Kevin Simons (Well)

9. Joey van der Zanden (Wanssum)

12. Bart Pijpers (Wanssum)

MX open nationalen:

6. Jules Deenen (Wanssum)

17. Maik Hubers (Overloon)

18. Tommy de Bruijn (Overloon)

20. Jop Koopmans (Holthees)

Vrouwen:

4. Amber Simons (Well)

MX open junioren

8. Diego Danelon (Blitterswijck)

15. Stan Bongers (Castenray)

MX 2 junioren:

6. Tijn Maes (Castenray)

25. Sam Vousten (Groeningen)

26. Niels Huibers (Groeningen)


Foto: Joe Maessen in actie te Oss. Foto: Maycel de Bruijn.

Afbeelding