Ook wethouder Jan Jenneskens bracht een bezoek aan de opening van Gilde Leerlab.
Ook wethouder Jan Jenneskens bracht een bezoek aan de opening van Gilde Leerlab. Foto: Maartje van Berkel

Opening Gilde Leerlab

Venray | Opleiden in realistische situaties in verbinding met de professionele omgeving. Aan de slag voor en met ondernemers uit de regio. Het leveren van een bijdrage aan het welzijn van de bewoners van Venray. Dat is het Gilde Leerlab. Maandag was de feestelijke opening van Gilde Leerlab in Schouwburg Venray. 


Enthousiaste studenten van diverse Gilde-opleidingen waren aanwezig om zichzelf voor het eerst te presenteren aan hun toekomstige opdrachtgevers en geïnteresseerden. "Vandaag zijn we trots dat we onze tweede Gilde Leerlab locatie kunnen openen. We geven met dit feestelijke startpunt onze studenten de kans om hun eigen creativiteit en ondernemerschap te gaan ontdekken en ontplooien”, zegt Frank van den Ende, innovatieregisseur bij Gilde Opleidingen.

Studenten van de vakscholen Gilde sociale studies, Gilde school voor pedagogiek, Gilde zorgcollege, Gilde retail & business academy en Gilde ICT college waren aanwezig om zich voor het eerst te presenteren en hun diversiteit aan diensten en activiteiten te laten zien aan het publiek. "Deze opening en Gilde Leerlab bieden mij veel mogelijkheden voor de toekomst, waaronder meer zinvolle samenwerkingen aan te gaan met bedrijven”, vertelt Benjamin, student Gilde Retail & Business Academy. Het Gilde Leerlab heeft het komende jaar Schouwburg Venray als thuisbasis. Vanuit deze plek gaan studenten hun diensten aanbieden. Voor ondernemers uit de regio biedt het Gilde Leerlab de mogelijkheid om ideeën te piloten of door te ontwikkelen met studenten. Ze kunnen er vraagstukken neerleggen waar studenten onderzoek naar kunnen doen (bv. cybersecurity) of events laten organiseren en begeleiden. Bewoners en geïnteresseerden uit de omgeving kunnen deel gaan nemen aan verzorgde activiteiten georganiseerd door de studenten van Gilde Opleidingen. In september 2020 werd de eerste locatie van Gilde Leerlab geopend in Theater De Huiskamer in Weert. Gilde Leerlab Venray is dankzij de partners werkelijkheid geworden in het centrum van Venray: gemeente, schouwburg en Venray Bloeit.

Afbeelding