Janne Hermans was een van de enthousiaste verkoopsters afgelopen weekeinde.
Janne Hermans was een van de enthousiaste verkoopsters afgelopen weekeinde. Foto: Antoon Jeuken

Eerste garagesale groot succes [Video]

Venray | De eerste garagesale in de Venrayse wijk Landweert werd afgelopen zondag georganiseerd door de wijkverenging. Van 10.00 tot 14.00 uur konden de wijkbewoners hun tweedehandsspullen verkopen. In totaal boden 129 adressen hun goederen vanuit hun oprit of voortuin aan. Angelique van Stokkem van wijkvereniging Landweert kijkt met een goed gevoel terug op garagesale. "We hebben dit met een aantal enthousiaste vrijwilligers opgezet en we kunnen wel stellen dat het geslaagd is."


Boeken, knuffels, kleding, servies, gitaren, speelgoed en nog veel meer verschillende goederen werden door de wijkbewoners aangeboden. Daarnaast konden de bezoekers koffie en thee verkrijgen voor een kleine bijdrage. Van Stokkem is blij dat er eindelijk weer activiteiten in de wijk worden georganiseerd. Zo vond afgelopen zaterdag voor het eerst in lange tijd ook de kinderbingo weer plaats in wijkcentrum 't Stekske. "Er werd lange tijd niks meer georganiseerd in de wijk en dat heeft natuurlijk ook te maken met de coronacrisis. We proberen met een aantal vrijwilligers weer de nodige activiteiten te organiseren en we merken dat de inzet wordt gewaardeerd. Afgelopen maandag hebben we ook de hippe bingo weer gehouden en het is echt druk. We konden niet iedereen toelaten. Er is grote behoefte om samen activiteiten te doen. Aan deelnemers geen gebrek. Het vinden van vrijwilligers is daarentegen wel wat ingewikkelder, die kunnen zich altijd aanmelden."

Een van de enthousiaste verkopers was zondagmiddag Janne Hermans. "Ik vind het heel leuk om mijn spulletjes te verkopen. Het is niet erg om dingen te verkopen. Nu kunnen we andere mensen er blij mee maken."

Als het aan Van Stokkem ligt, dan krijgt de eerste garagesale van Landweert volgend jaar in ieder geval een vervolg. "De reacties waren bij iedereen louter enthousiast." En de spullen die zondag niet werden verkocht, werden weer vakkundig opgeborgen in een doos om weer op zolder of in de schuur te belandden.

Afbeelding