Twee jubilarissen MGC Venray

Twee jubilarissen MGC Venray

Venray | Midgetgolfclub Venray heeft twee jubilarissen gehuldigd: Harrie Lenssen en Fieke van Ham.


Harrie Lenssen werd in 1971 lid, een jaar na de oprichtingsdatum en viert dus zijn 50-jarig jubileum. Veel trainingsarbeid leidde ertoe dat hij diverse clubtitels in de wacht sleepte. Ook won hij vele toernooien door het hele land. Lenssen werd zelfs dertien keer uitgenodigd voor het Nederlands team, om daarmee deel te nemen aan de Europese kampioenschappen. In 1980 (Denemarken) bij de Algemene Klasse, vanaf 1993 tot en met 2005 bij de Heren Senioren en speelde van Hongarije tot Malta, van Zweden tot Italië.

Samen zijn teamgenoten in Venray Gerrit Janssen, Hans Peeters en Gerrit Vermeulen pakten ze vele teamprijzen. In 1988 werd in Doorwerth de derde plaats behaald bij de Nederlandse Teamkampioenschappen, een daverende verrassing destijds. Lenssen deed eveneens mee met een Venrayse ploeg aan het Zeskamp Stedenspel, dat destijds door de televisie werd uitgezonden. Dat hij het vizier vaak precies had staan, blijkt uit het feit, dat hij maar liefst vijfmaal een perfecte score van 18 slagen wist te realiseren, nog steeds een clubrecord. Harrie Lenssen heeft ook één dag het Nederlands record over vier ronden in handen gehad met 77 slagen, maar werd daags erna overvleugeld door Erwin Mayer uit Drachten, die 76 slagen liet noteren.

Fieke van Ham begon samen met haar man Karel in 1981 met midgetgolven, tegenwoordig minigolf geheten. Ze was vóór alles een liefhebster van het spelletje en gezelligheid was zeer belangrijk voor haar. Toch wist ze in 2001 en 2008 de indoorwisseltrofee te winnen. Ook werd ze in 2009 clubkampioen bij de dames en in 2010 werd ze derde. Met haar teamgenoten Grad en Truus Arts en Piet Jacobs en echtgenoot Karel wist ze een keer het kampioenschap in de wacht te slepen in de districtscompetitie.

In 1997 volgde ze Hans Peeters op als penningmeester, een taak, die ze nog toe steeds vervult binnen de vereniging. Zij is dan ook een zeer gewaardeerd lid. Beide spelers zullen binnenkort worden gehuldigd vanwege hun jarenlange inzet.