Nieuwswebsite voor Vierlingsbeek-Groeningen 

Nieuwswebsite voor Vierlingsbeek-Groeningen 

Vierlingsbeek | De nieuws- en promotiewebsite www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl is vrijdag om klokslag 12.00 uur gelanceerd. De komende dagen en weken wordt de kersverse website verder uitgebouwd en geprofessionaliseerd. 


Initiatiefnemer van het plan is Ron Koenen (49), die al meer dan twintig jaar werkzaam is op redactie van uitgeverij Peel en Maas in Venray en in Vierlingsbeek een eigen mediabedrijf runt. “Ik loop eigenlijk al jaren met het idee rond. Dat de gemeente Boxmeer nu wordt opgeslokt in de nog veel grotere gemeente Land van Cuijk, is dé aanleiding om de website in de lucht te brengen. Het lijkt me als inwoner van Vierlingsbeek en journalist mooi om de website, samen met inwoners, clubs en verengingen, met lokaal nieuws en weetjes te vullen en tegelijkertijd als een soort van dorpsjournalist de gang van zaken in de nieuwe gemeente op de voet te volgen en de inwoners van de twee dorpen daarvan op de hoogte te houden.” Daarnaast wordt de website gevuld met tv- items, Koen Klaassen uit Vierlingsbeek heeft zich als cameraman ook aangesloten bij het I Love-initiatief, en columns. “Van mij, maar misschien melden zich ook wel andere dorpsbewoners die in de pen willen klimmen. Belangstellenden, of mensen die andere ideeën over leuke content voor de site hebben, zijn van harte welkom.”


De Vierlingsbeekse ondernemer wil de website rendabel maken met behulp van het lokale bedrijfsleven. Ondernemers kunnen hun zakelijke nieuws ook op de website kwijt onder de kop zakennieuws. Voor diegenen die mediapartner van de website zijn, zij betalen een vast bedrag per maand en krijgen in ruil daarvoor met hun logo en/of advertentieruimte op de website of redactionele steun van Koenen, is dat gratis. Niet-mediapartners betalen per losse plaatsing een bedrag, afhankelijk van de ruimte en de vorm voor hun artikel. Daarnaast is de website www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl op zoek naar Vrienden, mensen die de dorpen Vierlingsbeek en Groeningen een warm hart toedragen en het initiatief van harte willen ondersteunen met 25 euro in het jaar. Dit geld wordt mede gebruikt voor de professionalisering van de website. Ron Koenen werkte de laatste tien jaar als hoofdredacteur bij Peel en Maas (TV) in Venray. Sinds 1 september 2021 investeert hij meer tijd in zijn eigen mediabedrijf. De dorpswebsite voor Vierlingsbeek en Groeningen is een van zijn nieuwe projecten. Tevens is hij een van de auteurs van het boek dat onlangs ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum van supermarkt Verbeeten werd gepresenteerd.


Voor meer informatie en het laatste nieuws kijk op www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl. Of mail naar info@koenenmediaencommuncatie.nl.