Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Streep door komst schaatsbaan

Algemeen Cultuur en Uitgaan Sport Venray

Er komt ook dit jaar geen ijsbaan op het Schouwburgplein in Venray. Dat laat stichting Winterpret Venray desgevraagd weten. “Er zijn veel onzekere factoren en we hebben moeten besluiten om ook dit jaar geen ijsbaan te realiseren”, zegt Bernie van Lierop van Stichting Winterpret Venray.

Stichting Winterpret heeft zorgvuldig alle mogelijkheden bekeken om alsnog een ijsbaan te kunnen realiseren, maar dat bleek dus geen haalbare kaart. De stichting voert onder meer de onzekerheid over het verloop van de coronacrisis en de daaraan gekoppelde eventuele coronamaatregelen als redenen aan. “De huidige coronacijfers geven weinig reden tot optimisme. Omdat de ijsbaan geen doorstroomlocatie is, moet van 12 jaar en ouder gecheckt worden met de corona-app. Daarnaast is ook de financiële uitdaging groter dan voorheen en onze leveranciers, sponsoren, donateurs en vrijwilligers hebben recht op duidelijkheid.”

De financiële strop is niet te overzien als er een ijsbaan wordt neergelegd en er na een paar dagen door de overheid wordt besloten om de baan te moeten sluiten. “Op deze manier zorgen we ervoor dat we volgend jaar een verantwoorde afweging kunnen maken waarbij we weer inzetten om een ijsbaan te realiseren.”

Momenteel wordt er volgens Stichting Winterpret hard gewerkt aan een alternatief evenement. “Daarvoor hebben Stichting Winterpret, Kerststal Venray, Stichting Venray Centraal en enkele horeca- en centrumondernemers ineengeslagen. In het weekeinde voor Kerstmis wordt het Venrayse centrum sfeervol ingericht en worden er tal van activiteiten georganiseerd. Om het verblijf en het shoppen in Venray te veraangenamen, zullen er activiteiten in het centrum worden georganiseerd die voor een gezellige en bruisende kerstsfeer zullen zorgen. Mogelijk komt er een kerstmarkt door het centrum.”

Zeker is dat de kerststal dit jaar weer een plek krijgt in het centrum van Venray. Op de Grote Markt is de kerststal van zaterdag 11 december tot en met zondag 2 januari te bewonderen.