Robert Willemse (rode schoenen) kijkt toe hoe ploeggenoot Tymo van de Voort de bal wegwerkt. Foto: Rikus ten Brücke

SV Venray op juiste spoor

Venray | Met een grote glimlach op zijn gezicht stapte Robert Willemse zaterdagavond van het hoofdveld af op sportpark De Wieën in Venray. De 32-jarige verdediger van SV Venray had met zijn ploeg buurman Wittenhorst met 3-0 verslagen en kreeg dit seizoen nog geen treffer tegen in de eerste klasse D. Alle reden dus voor een brede grijns. "De organisatie staat als een huis", luidde de simpele conclusie van de centrale verdediger.

Volgens de oud-speler van onder meer VVV-Venlo is blij dat de bal weer wekelijks rolt op de amateurvelden en met drie zeges op zak en een doelpuntloos gelijkspel tegen Venlosche Boys kan SV Venray terugkijken op een goede start van de competitie. "Bij veel ploegen is er veel veranderd in de coronaperiode, maar daar is bij ons eigenlijk geen sprake van. Deze groep is al een jaar of vier samen en dat merk je wel. Wittenhorst was vanavond een totaal andere ploeg dan twee jaar geleden."

Het verschil moet volgens Willemse dit seizoen dan ook worden uitgedrukt in een succesvol seizoen. "We zien wel waar het uiteindelijk eindigt, maar je zou zeggen dat het tijd is om te oogsten."

SV Venray schoot zaterdagavond letterlijk uit de startblokken, want al na drie minuten voetballen zette Jesse Rommen met een afstandsschot de 1-0 op het scorebord. De meest aanvallende middenvelder van de ploeg van trainer Frans Koenen schoot de bal bekeken in de benedenhoek achter Wittenhorst-doelman Ravi Arts. De goede start kreeg echter niet direct een vervolg. De thuisploeg was slordig en verschillende breedtepasses eindigden bij een speler van Wittenhorst. "Moeilijk te verklaren, maar we waren inderdaad slordig. We gaven wel weinig weg, maar door die slordigheid kom je moeilijk in de wedstrijd. Ik heb ook verschillende keren onnodig balverlies geleden. Vorige week was het ook slordig, maar dat had meer met Venlosche Boys te maken. Dat duel was veel meer fysiek. Wittenhorst probeerde net als wij te voetballen."

Wittenhorst, getraind door Sjoerd van der Coelen uit Venray, probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar in de eerste helft kwamen de bezoekers niet verder dan een schot op de paal. Bij SV Venray stond Sam Stiphout op doel. Hij krijg voorlopig de voorkeur boven Arjan Ardts. Onder meer Niek Versteegen ontbrak bij SV Venray, zijn plek in de punt van de aanval werd ingenomen door Bram Vievermans. De dribbelaar verdubbelde in de eerste helft de score. Op aangeven van Rommen frommelde Vievermans de bal tegen de touwen. Met zijn doelpunt bepaalde hij de ruststand op 2-0.

Na rust zakte Venray wat in en de bezoekers hadden veelvuldig de bal. Dat leverde een paar minuten voor tijd de grootste kans op, maar een schot belandde op de kruising. Even daarvoor werd nog een bal van de lijn gehaald door de thuisploeg. In de slotminuut werd het 3-0 via Vievermans. Hij rondde een counter bekwaam af en maakte zijn tweede van de avond.

Venray kreeg nog geen doelpunt tegen in eerste klasse D

Komende zondag hoopt SV Venray het goede gevoel vast te houden. Dan nemen de Venraynaren het thuis op tegen Wilhelmina'08 uit Weert.

SV Venray-Wittenhorst 3-0 (2-0). Doelpunten SV Venray: Bram Vievermans (2) en Jesse Rommen.

SV Venray: Stiphout; Peeters, Van de Voort (89. Franssen), Willemse, Cornelissen; Bram Kersten, Stijn Brinkman; Pelzer (65. Koenen), Rommen (74. Vullings), Stan Kersten; Vievermans.