Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Petitie tegen landbouwverkeer in kern Wanssum

Algemeen Milieu en Duurzaamheid Wanssum

Met een handtekeningenactie en een protestmanifestatie gaat de Dorpsraad Wanssum de verkeersveiligheid in de kern van Wanssum bij provincie en gemeente aan de orde stellen. De zorgen spitsen zich toe op landbouwvoertuigen die vanwege hun omvang en zichtveld niet thuishoren in de dorpskern, stelt de dorpsraad. Landbouwvoertuigen mogen nu niet van de nieuwe rondweg gebruikmaken. 

Door Henk Baltussen 

Met de actie roept de dorpsraad de gemeente Venray op ‘alles in het werk te stellen om het provinciebestuur te bewegen om landbouwvoertuigen te verbieden door de kern van Wanssum te rijden en van de nieuwe rondweg gebruik te maken’.

De onrust In Wanssum is ook bij de gemeenteraad bekend. Dat heeft inmiddels geleid tot een unaniem gedragen motie waarbij zij het college van Venray oproept om de provincie te bewegen actie te ondernemen. ‘De aanleg van de rondweg rondom Wanssum (N270) opende veel nieuwe perspectieven’, zo laat de dorpsraad in de aankondiging van de petitie weten. ‘Omdat het verkeer niet meer dwars door het dorp hoeft te rijden, is de leefomgeving in het dorp aanzienlijk verbeterd. Voor de veiligheid ten aa..