Afbeelding
Foto: EHELucassen

Jubileumweekend harmonie jaar later

Leunen | In 2020 maakte Harmonie St. Catharina Leunen-Veulen-Heide zich op voor een mooi jubileumjaar met een groot jubileumconcert om het 100-jarig bestaan van de vereniging te vieren. Het liep vanwege de coronapandemie echter allemaal anders.


Nu, in 2021, is het zover en worden er drie jubilea gevierd. Zaterdag 23 oktober begint het jubileumweekend met een jubileumconcert In Schouwburg Venray. Harmonie,100+1 jaar, en drumband, 65 jaar, treden op met Pater Moeskroen, Ilja Croqué en Marly de Haart. Beide laatsten zijn de vaste zangers bij Bigband Flavour. De presentatie is in handen van Henk Deters.


Zondag 24 oktober is er een Frühschoppen in de Baank in Leunen met blaaskapel Die Rübensammler uit Leunen en omstreken en Blaaskapel de Rozenbottels uit Haps. Tijdens dit feestelijke Frühschoppen viert Blaaskapel Die Rübensammler haar 60-jarig bestaan.


Onder leiding van dirigent Ralf Schreurs wordt sinds de eerste repetitie op 17 augustus enthousiast gerepeteerd voor het komende concert. Het jubileumorkest bestaat uit het harmonieorkest, leden van de blaaskapel, oud-leden en muzikanten van verschillende muziekgezelschappen uit Venray en de regio. Ook de drumband treedt op met oud-leden, zij staan onder leiding van dirigent Jop Janssen, zelf oud-lid van de vereniging. Naast de reguliere repetities zijn er twee repetitiedagen gepland waarvan zondag 3 oktober de eerste was. Bij deze repetitiedagen sluiten ook het combo en de solisten aan.


De eerste repetitiedag van het jubileumorkest op zondag 3 oktober verliep in een gezellige sfeer en er werden grote stappen gezet richting het concert op 23 oktober.


Kaarten voor het jubileumconcert van Harmonie St. Catharina Leunen-Veulen-Heide op zaterdag 23 oktober om 20.15 uur zijn verkrijgbaar bij Schouwburg Venray. Het Frühschoppen in De Baank te Leunen met de blaaskapellen Die Rübensammler uit Leunen e.o. en De Rozenbottels uit Haps op zondag 24 oktober begint om 11.00 uur, de toegang is gratis. Voor beide evenementen geldt dat er een coronatoegangsbewijs nodig is.

 
Foto: E. Lucassen.