Vervolg voorpagina

Vorsteraod Rooy organiseert finale

Venray | Als de twintig LVK-finalisten op vrijdag 11 februari het podium opstappen in Oostrum, dan zijn daar maanden van voorbereiding aan voorafgegaan. Rob Poels, voorzitter van Vorsteraod Rooy, vertelt dat de organisatie van het festijn in goede handen is:  "Ieder jaar wordt het Vorstenraadsbal door een andere vereniging in de gemeente Venray georganiseerd. We hebben dus allemaal veel ervaring met het organiseren van een goed feest."


Voor het LVK slaan de vijftien verenigingen de handen ineen. "Het is nog nooit eerder gebeurd dat de LVK-finale op deze manier wordt georganiseerd. Maar als het ergens kan, dan kan het in Venray. Daar ben ik van overtuigd. In de werkgroep zitten straks fanatiekelingen uit de hele gemeente, van Smakt tot Ysselsteyn. Het enthousiasme is ongetwijfeld groot."


Talent

Willie Koonings van de werkgroep LVK 2022 hoopt dat er tijdens de finale ook de nodige deelnemers uit Venray en de kerkdorpen op de planken staan. Afgelopen jaar stonden Pruuf Mar (Ysselsteyn) en GoedZat (Veulen) in de finale. Bjorn en Mieke sloegen vorig jaar over. "De concurrentie in Limburg is groot. Er zijn heel veel goede artiesten en dus ook liedjes. Je hoopt natuurlijk op finalisten uit de gemeente. We hebben ook hier veel talent en het zou toch mooi zijn als er deelnemers uit Venray op het podium staan in ons mooie paviljoen."

Vorig jaar traden de artiesten voor het eerst in de historie op zonder publiek. Dit jaar zal dat ongetwijfeld anders zijn als het LVK-circus neerstrijkt in Oostrum. Plan B is volgens Koonings afgelasting van het festival, maar daar wil hij niet aan denken. "We hebben een mooie groep organisaties die ons steunt, ook als het straks tegenzit. Het coronavirus is het enige dat ons op dit moment kan tegenhouden, maar daar denken we op dit moment niet aan. We gaan vol enthousiasme aan de slag."

'Het enthousiasme is van Smakt tot Ysselsteyn groot'

Tijdens de voorbereiding weet Koonings zich in ieder geval gesterkt door hoofdsponsor OTTO Work Force. "Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. We kunnen de steun van zo'n grote speler heel goed gebruiken."


Tijdspad

De liedjes voor het LVK van 2022 kunnen vanaf 11 november worden ingestuurd naar de organisatie. Op 5 december sluit de inzendtermijn om 09.00 uur. Op 6 december wordt het aantal inzendingen bekendgemaakt per regio en de hoofdjury maakt op 13 december bekend welke 44 liedjes doorgaan naar de twee halve finales op 14 en 21 januari 2022. De bekendmaking van de twintig LVK-finalisten is uiteindelijk op 30 januari.

De kaartverkoop voor zaterdag 12 februari start eind oktober.