Afbeelding
Foto: Persfoto

Red Stars verslaat taai FTCC

Venray | Red Stars wist afgelopen zaterdag in de eigen tafeltennishal in venray een zwaarbevochten zege te behalen op FTTC 1 uit Franeker. Het spannende duel in de tweede divisie eindigde in een nipte overwinning voor de thuisploeg, die het publiek samen met de gasten uit Friesland liet smullen van meerdere marathonpartijen met spannende vijfgamers, die vaak met slechts twee punten verschil in de games werden beslist.


De spelers uit Friesland waren duidelijk naar de Venrayse tafeltennishal gekomen om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Tom Thijssen was de eerste die dat merkte. Hij speelde tegen D. Dijkhoff en kon niet tot winst komen. In de tweede partij moest Frank van der Vleuten diep gaan om A. Terpstra van zich af te houden, maar gelukkig voor iedereen die Red Stars liefheeft slaagde hij hierin en verscheen de 1-1 op het scorebord.

Ronald Bogaard breidde de voorsprong vervolgens uit naar 2-1 door de wedstrijd met veel lange rally's te winnen van B. Parlevliet Het dubbelspel van Thijssen/ Van der Vleuten was er voor de thuisploeg een om snel te vergeten: 2-2. In de volgende zes wedstrijden kon het publiek opnieuw genieten van spannende, lange en balwisselingen met twee winstpartijen van Frank van der Vleuten en Ronald Bogaard en twee nederlagen van Tom Thijssen. Door deze resultaten pakte Red Stars de zege (6-4) op een taai FTTC.

Komende zaterdag om 17.00 uur komen de tafeltennissers van Disnierats uit Hoorn bij Red Stars op bezoek.


Afgelopen zondag speelde een negental jeugdspelers/sters in Sevenum een voorronde voor de Nederlandse Jeugd Meerkampen en ze wisten zich allemaal voor de volgende ronde te plaatsen.

De volgende ronde vindt plaats op 17 oktober in Geleen voor Tren Walter, Teun Joosten en Bram van Lierop bij Onder 13, Lars Clephas en Job van Lierop bij Onder de 15.  BIj Onder 11 zijn Jari van Gameren geplaatst voor Almere en Mila Larmene, Jesse en Joel van Gool moeten afwachten wie er uit geheel Nederland wordt aangemeld in deze klasse om eveneens in Almere te mogen spelen.


Op de foto van links naar rechts: Tren Walter, Lars Clephas, Bram van Lierop, Teun Joosten en Job van Lierop.