De werkgroep LVK 2022 flankeert het logo voor de LVK-finale 2022.
De werkgroep LVK 2022 flankeert het logo voor de LVK-finale 2022. Foto: Rikus ten Brücke

Programma LVK-finale gelanceerd [Video]

Venray | Dat de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer op vrijdag 11 februari naar Venray komt, is al langer bekend, maar afgelopen dinsdagavond werd in het Odapark de locatie onthuld. Ook werd het feestprogramma gelanceerd.

"We gaan naar het buitenterrein van Hoex Bouw aan de Franklinstraat in Oostrum. Daar gaan we een schitterend paviljoen bouwen", vertelt Willie Koonings namens de werkgroep LVK 2022. "We organiseren niet alleen de finale van het LVK, maar we gaan een compleet feestweekend op poten zetten. Daarbij hebben we ook gedacht aan de kinderen, want het is belangrijk om het gevoel van vastelaovend door te geven aan de volgende generaties."

Dat familiefeest vindt plaats na de 46ste LVK-finale op zaterdag 12 februari. Tijdens het LVK Femilie Fieëst betreden onder meer Bjorn & Mieke, Fiorenza en Pruuf Mar het podium. De artiesten vullen een middag met livemuziek voor het hele gezin. Tevens worden er dan verschillende activiteiten in het paviljoen georganiseerd. Op zaterdagavond is het dan de beurt aan Q-Music Hét Foute Feestje. De organisatie heeft voor die avond Lex Uiting & Band, The Vengaboys, Snollebollekes en Mart Hoogkamer gestrikt. Zij worden begeleid door de radio-dj's van Q-Music.

De Vorstenraod Rooy, waarin alle vijftien carnavalsverenigingen van de gemeente Venray vertegenwoordigd zijn, heeft de organisatie voor de finale en het feestweekend in handen genomen. Het is voor het eerst dat het LVK op die manier wordt georganiseerd.


Lees verder op pagina 2.