Afbeelding
Foto: Persfoto

Oranjebuurt is ook ontwaakt

Venray | De Oranjebuurt ontwaakte zaterdag na de heftige coronatijd, die ervoor zorgde dat de activiteiten ook in de Venrayse buurt op een zeer laag pitje stonden.


In en rond de Petrus' Bandenschool was er tussen 14.00 en 19.00 uur een feestelijke ontmoeting. Er was van alles te doen voor de bijna 200 Oranjebuurtbewoners, die op de uitnodiging af waren gekomen. De vele werkgroepen uit de Oranjebuurt lieten zien en horen waar ze mee bezig zijn en wat de toekomstplannen zijn. Allerlei activiteiten voor de kinderen, rondleidingen door de Oranjebuurt, een  jeu-de-boulestoernooi, dans, muziek en uiteraard hapjes en drankjes. Opvallend was dat in vergelijking met de nieuwjaarsborrel van een paar jaar geleden, veel meer kinderen dit ontmoetingsfeest bezochten. Dit laat zien dat er een duidelijke verjonging heeft plaatsgevonden in de Oranjebuurt.


Een aantal ondernemers uit de Oranjebuurt steunde belangeloos deze happening en lieten zien dat ze de Oranjebuurt een warm hart toedragen. Rond 15.00 uur waren er een aantal centrale presentaties: een woord van welkom, het buurtlied, gecomponeerd en gezongen door de zingende Oranjebuurt-schilder, een presentatie over de opstart van het nieuwe ‘School-/Kolkplein'. Speciaal was er aandacht voor vier van de in totaal tien ‘foto-banners', die werden aangeboden aan de groep ouderen van de Oranjebuurt. Deze ouderen gaan binnen niet al te lange tijd hun ‘vrijdagmiddag-bijeenkomst' vieren in de aula van de Petrus' Bandenschool. De banners met foto's zijn gemaakt door leerlingen van groep 8. In een workshop hebben deze leerlingen, samen met een bewoner van de Oranjebuurt, foto's gemaakt van plekken en situaties die hen opvielen in de Oranjebuurt. Dit vanwege het versterken van de samenwerking tussen de Oranjebuurt en de basisschool. De banners zorgen ook meteen voor een gezellige aankleding van de aula.